Een kind dat in verbinding is met zichzelf, leert kennen wat in hemzelf leeft. Het ervaart zichzelf. Dit kind respecteert zichzelf en is zelfbewust.
De digitale versie van:
Tijdschrift Educare - nummer 5 uit 2008
In ons interview vertelt Hans Lemmens hoe een andere kijk op kinderen met ADHD en autisme zowel hem als het kind veranderde. Emma Krebs laat zien hoe zij dankzij haar open blik met straatschoffies in gesprek komt. Heleen de Hertog legt uit dat een nuchtere blik op je eigen gedrag een hoop opvoedwerk scheelt.
Als je anders naar de dingen kijkt verandert alles. Schrijven over te druk belaste leraren en lastige kinderen laten we graag aan anderen over. We laten liever oplossingen zien. Zoals een katern vol tips voor meer verbondenheid in het kinderleven.
Verder lezen »
Korte, praktische tips met als thema:
Laat ieder kind stralen!
Educare katern decembernummer 2012.
Verder lezen »
Zomaar een artikel uit November 2013 :
Lessen in Ridderlijkheid
Communiceren en verbinden wordt steeds belangrijker. Zou het niet fantastisch zijn als we allemaal compassievol leren communiceren? Als kinderen van jongsaf hun eigen en andermans gevoelens en behoeftes leren benoemen? En er meer onderling begrip ontstaat?
Er zijn meerdere methodes om dit te bereiken. Een bekende methode is Rosenberg’s Geweldloze Communicatie. Een nieuwere methode is ‘Ridderlijkheid op school’.
Verder lezen »
Ook interessant:
Sinterklaas vieren met autistische kinderen
Interview met Mieke Sjoer, moeder van 3 kinderen met Syndroom van Asperger en PDD-NOS, waarin ze 7 tips geeft hoe je kunt zorgen dat je pakjesavond met autistische kinderen een fijne ervaring wordt voor iedereen.
Verder lezen »