Tip over verbondenheid met Jezelf

Je kind weet hoe het zichzelf kan helpen

door Nanda Noorlander

Kinderen kunnen het soms moeilijk hebben en daar heb jij het weer moeilijk mee. Je kunt dan van alles aandragen maar dikwijls reageert het kind dan alleen met mokken en het trekt zich nog verder terug. In plaats van oplossingen aandragen kun je eens proberen te vragen wat het nodig heeft om zich weer prettig te voelen. Beeldtaal is daarbij een goed hulpmiddel.

Vraag je kind in beeldtaal wat het nodig heeft als het niet lekker in zijn/haar vel zit

Laatst zat mijn dochter van zes niet lekker in haar vel. Ik vroeg haar waar haar zonnetje was gebleven. Ze vertelde me dat die weg was. “Waar is hij dan naartoe?”, vroeg ik. “Naar mijn buik”, antwoordde ze. Ik vroeg waar haar zonnetje hoorde te zitten, en ze wees naar haar hart. Ik vroeg haar hoe we het zonnetje weer in haar hart konden krijgen. Daar kon Poeh-beer wel bij helpen. Ze liet poeh-beer het zonnetje uit haar buik pakken en in haar hart zetten. Sindsdien is ze weer het zonnetje in huis! Waarmee ik zeggen wil dat kinderen vaak zelf wel weten wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren om het op te lossen. Je hoeft het alleen maar speels te begeleiden.

Over de auteur van deze tip

Levenscoach (44) bij Centrum Nacha, en moeder van 2 kinderen (14 en 9), waarvan de oudste de diagnose PDD-nos heeft.
Centrum Nacha is een praktijk voor begeleiding bij stress, burn-out en hooggevoeligheid. Zodat mensen hun eigen leven weer in vrijheid kunnen leven. Voor kinderen schrijf ik helende verhalen waardoor kinderen weer lekkerder in hun vel komen te zitten. Mijn doel is om bij te dragen aan het verhogen van de kwaliteit van leven van anderen. Ik werk vanuit een warme betrokkenheid bij de ervaringen van mijn klanten.

Naam: Nanda Noorlander
Centrum Nacha
Website:

Meer tips van Nanda »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()