Tip over verbondenheid met Jezelf

Helende verhalen

door Nanda Noorlander

Kinderen zitten soms met problemen die ze niet zelf kunnen oplossen. Het is gebleken dat kinderen dan veel hebben aan voorbeeldverhalen, waarin de hoofdpersoon het probleem (vaak op een onverwachte manier) oplost. Verhalen zijn symbooltaal en worden daardoor direct opgenomen in het onderbewuste. Omdat het probleem vaak ook in het onderbewustzijn ligt is dat de plek waar de oplossing van het probleem moet worden neergelegd.
Er zijn natuurlijk de standaardsprookjes en verhalen maar die behandelen niet altijd het onderwerp waar je kind mee zit.

Schrijf een helend verhaal voor je kind,

of laat door een therapeut een helend verhaal schrijven. In het verhaal wordt dan bijvoorbeeld een dier beschreven die in een vergelijkbare situatie zit. Door de voorkeuren van je kind in het verhaal te verwerken kan je kind zich goed identificeren met de hoofdpersoon. Dit vergroot de kans dat je kind de situatie op een onbewust niveau kan oplossen of beter kan hanteren. Het geschreven verhaal werkt het best als het regelmatig wordt voorgelezen of verteld.

Over de auteur van deze tip

Levenscoach (44) bij Centrum Nacha, en moeder van 2 kinderen (14 en 9), waarvan de oudste de diagnose PDD-nos heeft.
Centrum Nacha is een praktijk voor begeleiding bij stress, burn-out en hooggevoeligheid. Zodat mensen hun eigen leven weer in vrijheid kunnen leven. Voor kinderen schrijf ik helende verhalen waardoor kinderen weer lekkerder in hun vel komen te zitten. Mijn doel is om bij te dragen aan het verhogen van de kwaliteit van leven van anderen. Ik werk vanuit een warme betrokkenheid bij de ervaringen van mijn klanten.

Naam: Nanda Noorlander
Centrum Nacha
Website:

Meer tips van Nanda »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()