Tip over verbondenheid met de Ander

Wall of fame

door Meta Kierkels

Je kan zo druk bezig zijn met opvoeden en jezelf ontwikkelen dat je vergeet te kijken naar hoe fantastisch je kind al is… en jij al bent.
Het is fijn om te weten waar ieders talenten, kwaliteiten en sterke kanten liggen. Neem hiervoor eens de tijd.

Maak een Wall of Fame… van je eigen familie!

Geef iedereen een vel papier, foto’s, oude tijdschriften, een schaar en lijm. Knip van alles uit waarvan je vindt dat dit weergeeft waar je goed in bent: foto’s, plaatjes, woorden, zelfs een diploma of proefwerk. Maak zo een collage van jezelf.

Als iedereen klaar is kan je er met elkaar over praten. Hang ze op een mooie plaats naast elkaar. In plaats van de beroemde ‘Wall of fame’, hebben jullie een ‘Wall of fam. Janssen’.

Iedere keer als jullie er naar kijken ervaar je hoeveel kwaliteiten er in jouw gezin zijn en hoe fijn het is om te kijken naar positieve aspecten. Bovendien leer je je kinderen dat het oké is dat iedereen andere kwaliteiten heeft en dat dit elkaar mooi aanvult.

Over de auteur van deze tip

Ik ben moeder, pedagoge en initiatiefnemer van Lindekracht. Dus opvoedkundige in praktijk en theorie, in hart en ziel. Je kunt wel zeggen dat ik het grootste deel van de dag bezig ben met opvoeding; is het niet met mijn eigen kinderen, dan is het wel met ouders en professionele opvoeders.
Ik geef volop cursussen, workshops en coaching. En met grote regelmaat schrijf ik artikelen voor dagbladen, regionale bladen en magazine’s. Uit alles wat ik doe straalt de boodschap: “Opvoeden is hartverwarmen(d)”.
En hoewel ik veel leer van de opvoeders met wie ik werk, leer ik nog veel meer van hun (en mijn) kinderen… zij zijn de ware meesters!

Bij Lindekracht kunnen ouders, leidsters en leerkrachten terecht voor cursussen, workshops en coaching die ondersteunt in een holistische, liefdevolle en realistische opvoeding.

Naam: Meta Kierkels
Lindekracht, Praktijk voor opvoeding en ouderschap
Websites:

Meer tips van Meta »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.