Tip over verbondenheid met de Natuur

Weer geen weer?

door Tea Adema

Soms heb je van die dagen vol belofte waarin de dag voor je open ligt en waarvoor nog geen plannen zijn gemaakt. Maar… het regent, het mist, het is koud… Laat dat je er niet van weerhouden naar buiten te gaan. Neem je mobiel mee en kijk!

Kijk eens met nieuwe ogen naar de wereld

Laat je kind om zich heen kijken en zich verwonderen. Richt de aandacht op kleine dingen: Hoe rimpelen de rimpels in de sloot als je er een steen gooit? ¬†Wat doet water met de wereld? Een bloemblaadje met nog wat dauw erop, takjes in de mist, glimmende natte steentjes, druipende bladeren… en wist je dat regendruppels in water opspatten en belletjes geven?

Het hoeft niet alleen natuur zijn dat je kind wil fotograferen. Misschien ziet het een leeg blikje of een uitgetrapte sigarettenpeuk. Of iets wat raar is, of een ding dat niet goed past in het landschap.

Kijk ook eens naar de lucht. Fotografeer ‘s morgens vroeg of tegen zonsondergang eens alleen de¬†kleuren van de lucht . Of leg op een winderige half-zonnige dag eens de spectaculaire voorbij-zeilende wolkenpartijen ¬†vast.

Lukte het niet om de perfecte foto te maken? Volgende keer beter! Je was in elk geval lekker samen buiten en hebt met nieuwe ogen naar de wereld om je heen gekeken!

Over de auteur van deze tip

Al jaren heb ik een Praktijk voor Kindercoaching. Naast het coachen van kinderen en hun ouders verzorg ik een uitgebreide opleiding tot kindercoach voor mensen die het verschil willen maken.

Ruim 25 jaar heb ik ervaring als leidinggevende, manager en coach in het bedrijfsleven en in de gedwongen (jeugd)hulpverlening.

Ik heb vooral gewerkt met bijzondere (mensen) kinderen en sta voor een respectvolle, humorvolle en liefdevolle benadering.
Daarnaast zijn nuchterheid, volledige aandacht en acceptatie belangrijke kernwaarden voor mij.
Steeds meer durf ik te vertrouwen op de kracht die ieder kind en zijn ouder(s) in zich hebben en die graag gezien en gehoord wil worden.

Mijn uitdaging is om samen met kinderen, hun ouders én cursisten de krachtbronnen aan te boren. zodat ieder in staat is zijn eigen (noodzakelijke) pad te lopen. En op deze manier mag ik iedere dag weer veel leren van kinderen, hun ouders en cursisten.
Over mijn ervaringen houd ik een web-log bij.

Naam: Tea Adema
Praktijk voor Kindercoaching
Websites:

Meer tips van Tea »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()