Tip over verbondenheid met Materie

Luilekkerland

door Marlies Tjallingii

Het lijkt hier wel luilekkerland: je hoeft je¬†hand maar uit te steken en de lekkere hapjes vliegen erin. Als je wilt kun je de hele dag eten. Als je ouders¬†streng zijn¬†heeft de moeder van je vriendje vast wel iets.¬†Geld komt uit de muur en sap staat in de koelkast… Waar het vandaan komt en wie zorgt dat het er komt hoeft een¬†kind in onze samenleving niet te weten. Of is het toch iets ingewikkelder?

Maak je kinderen mee verantwoordelijk voor het doen van de boodschappen

 

Laat je kind meedenken over de inkopen die nodig zijn voor de komende dagen. Om de beurt, samen met papa of mama, maak je een lijstje. Vraag je kind vooraf de koelkast en kasten na te kijken op dingen die eerst op moeten, zodat ze ook mee kunnen denken over wat je daar nog mee kunt doen.

Later, als ze hieraan gewend zijn, kunnen de kinderen met een briefje en wat geld ook zelf naar de winkel gaan. Bouw het stap voor stap op zodat ze geleidelijk aan steeds meer zelf de verantwoordelijkheid krijgen voor de boodschappen.

 

Over de auteur van deze tip

Sinds een aantal jaren werk ik intensief met het model geweldloos communiceren van Marshal Rosenberg. Ik gebruik dat in de cursussen die ik geef over conflicthanteren en in mijn mediationwerk. Ik werk met kinderen en volwassenen, soms treed ik op als Ruzie-Oma, soms met een echte Ruzie-Opa, mijn man.
Ik ben ook docent intercultureel communiceren, ik oefen dat met internationale en Nederlandse studenten. Ik hou van zingen en schilderen. Ik laat me inspireren door vrienden en prachtige boeken over spiritualiteit en groei en de natuur.

Naam: Marlies Tjallingii
Ruzieleerschool
Website:

Meer tips van Marlies »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.