Tip over verbondenheid met Materie

Herinner-dingen

door Susanne Loeber

Ken je dat ook? Dat wanneer je boos, eenzaam of verdrietig bent je je veel beter voelt als je aan iets leuks denkt? Een moment waarin je je blij voelde, iets gezelligs samen deed? Lastig, als je overmand bent door emoties. Maar als je de geur die bij een gebeurtenis hoort opnieuw ruikt komen alle emoties van toen in een keer weer naar boven. Draai die wetenschap eens om en…

Geef je kinderen geurige herinneringen mee!

Je kunt dus bewust een koppeling maken tussen een geur en een positieve ervaring, zoals het versieren van een sinaasappel met kruidnagels. Geuren zelf hebben namelijk invloed op ons humeur. De geur van sinaasappels geeft vrolijkheid en invoelingsvermogen. De geur van kruidnagel geeft begrip voor de vergankelijkheid.

Sinaasappelpret

Benodigdheden: een goed humeur, goed gezelschap, twee sinaasappels, een doosje kruidnagels, een lint, een schaar en een schone (thee)doek.

  • Boen de sinaasappel glanzend met een schone doek. Hierdoor komt de geur van de sinaasappel vrij.
  • Knoop het lint om de sinaasappel.
  • Prik de kruidnagels in de sinaasappel.

Geniet van het resultaat terwijl je de tweede sinaasappel opeet (of versierd). Met een kopje winterthee of een geurbrander kan de herinnering later weer worden opgeroepen.

Algemene info over aromatherapie vind je op www.aromatherapie-info.nl

Over de auteur van deze tip

Ik vind het fijn als mensen stralen. Ik geef o.a. consulten op het gebied van Aura-Soma en Healing Arts. Beide systemen gaan uit van de gedachte dat mensen zelf over de kennis beschikken die nodig is om lekker in hun vel te zitten. Wanneer mensen moeite hebben om de kennis te herinneren of in praktijk te brengen, dan biedt de consultant die mogelijkheid in een veilige, respectvolle, liefdevolle ruimte.

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()