Tip over verbondenheid met de Natuur

Zo heerlijk rustig…

door Pia de Blok

We beleven onszelf als afgescheiden van de ander. In werkelijkheid is alles met elkaar verbonden. Een oefening op dat te ervaren is ‘De Golf’. Het is een heerlijk rustig spelletje dat kinderen graag herhalen. Ze leren zich heel subtiel af te stemmen op de beweging van de ander en zich te laten gaan op de golven van het leven.

Speel een golf en ervaar eenheid

  • Ga tegenover elkaar staan. Denk dan eens aan golven.
  • Doe de ogen dicht. Voel hoe de golven opkomen en zich weer terugtrekken in de zee. Tot ze gaan liggen in een windstille, spiegelgladde zee… Rimpelloos… Rustig en stil…
  • Stel je voor: jullie zijn samen één golfje. Zet je handen tegen elkaar. Beweeg langzaam en mooi als een dansende golf samen naar links en naar rechts. Vloeiend (Neem de tijd om dit te laten ervaren).
    Laat die golf maar heel groot worden.
  • Dan: Laat die golf steeds langzamer en stiller worden. (Gun ze de tijd om dit te ervaren)
    Steeds langzamer en kleiner wordt de beweging. Tot het helemaal stil is (ze bewegen niet meer)
  • Ervaar tenslotte wat het is als een uitgegolfde golf te zijn in een rimpelloze spiegelgladde zee. (Ook weer de tijd voor nemen)

Over de auteur van deze tip

Pia de Blok is sinds 1983 yogadocente. Verder is zij auteur van ‘Onbeperkt ontspannen voor jongeren’, Uitgever; www.toorts.nl en van Advaita Sprookjesboek, Uitgever; Koppenhol. Zij heeft een Praktijk met individuele begeleiding in Yoga-adem- en ontspanningstechnieken met inzicht in non-dualiteit (2000).
Vanaf 2004 geeft Pia lessen op middelbare en hogere scholen in de zelfontwikkelde vorm: ‘Ontspanningstechnieken, met Inzicht in non-dualiteit: er is geen werkelijke scheiding tuussen jou en anderen. Onafhankelijk van b.v. drugs of alcohol vind je de echte ontspanning allereerst in jezelf. Er is sinds 2007 een Opleiding/bijscholing voor leerkrachten, jongerenwerkers maar ook voor coaches van volwassenen e.a. Deze is erkend door de Vereniging van Yogaleerkrachten Nederland. Info; www.a-dvaita.net Zij heeft voor De Goudse Waarden in Gouda een 8 wekelijkse Module ontwikkeld voor een Havo 4 en 5 klas. Verder geeft Pia naast workshops ook gastlessen op de Hogeschool Rotterdam. You Tube kanaal Pia; www.youtube.com/user/Piadeblok

Naam: Pia de Blok
Ontspannen met Inzicht in non-dualiteit
Website:

Meer tips van Pia »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.