Tip over verbondenheid met de Ander

Ik hoor bij alles en iedereen

door Margrete Stoute-Boots

Als (mensen)kind heb je allerlei lijntjes met anderen, met dingen en met de natuur. We stellen elkaar vragen als: bij wie hoor jij? Met wie ben je vrienden? Bij welke groep(en) voel je je thuis?

Je kunt begrijpen dat het fijn voelt als je onderdeel bent van een groep, hoe naar het is als je buitengesloten wordt.

Ook wat je doet is belangrijk voor een gevoel van verbondenheid. Wat vind je leuk om te doen? Waar heb jij plezier in? Plezier is een vorm van Liefde. Als er plezier in je leven is, stroomt de Liefde en voel je je niet alleen.

Ontdek hoezeer je met de ander verbonden bent

Een manier om te ontdekken hoe je verbonden bent met andere (mensen)kinderen is het volgende spelletje:
Ga tegenover elkaar staan en kijk in elkaars ogen. Daarmee maak je verbinding met de ander.

Vervolgens ga je samen ontdekken waarin je hetzelfde bent; het mag over de buitenkant (ogen, haren, lengte, kledingvoorkeur) gaan of over de binnenkant (gevoel, bewegingen, houding, interesses, ideeën, woorden etc.)

Valt het op dat je toch niet zoveel verschilt van de ander?

Over de auteur van deze tip

Ik ben verbonden als ik mooie mensen ontmoet, die enthousiast hun talenten en kwaliteiten zichtbaar maken. Dan is dat genieten en word ik geraakt en (h)erken ik daarin ook mijn eigen kracht! Zo is iedere ontmoeting ook een ontmoeting met mezelf!

Het moederschap heeft me op een bijzondere manier verbonden met twee kinderen, die op eigen kracht hun leven willen leiden. Dat spel van verbinden en weer loslaten, zorgt voor verwondering, leren en genieten.

Door mijn werk voor de stichting De Kracht van 8, die RESPECT handen en voeten geeft voor kinderen, verbinden we ons met iedereen die zich herkent in de verschillende waarden die onder dit project liggen.

Ik hou van praten; een vorm van verbinden, waarbij het een uitdaging is om elkaar echt te verstaan, zonder ruis, en te delen wat er vanbinnen leeft. Het model van geweldloos communiceren helpt me daar enorm bij! Hoe zou het zijn, als iedereen zich op deze manier zou verbinden??

Naam: Margrete Stoute-Boots
Website:

Meer tips van Margrete »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.