Tip over verbondenheid met de Ander

Spiegelwerk

door Wouthiera Crommelin

De grootste uitdaging van het hebben van kinderen is ‘kijken in de spiegel’. Elke irritatie, elk advies en elke verandering die je nodig vindt, heeft namelijk iets met JOU te maken. En niet met je kind. Die is wie hij of zij is. Uit ervaring weet ik echter hoe lastig het soms is om echt te ‘zien’. En als je het dan gezien en gevoeld hebt … wat vertelt het je dan?

Een voorbeeld. Pas onlangs kwam ik er achter dat mijn zoon, door zijn onvoorstelbaar storend langzaam handelen, mij daarmee liet zien dat ik zelf behoefte had aan rust en aandacht voor de dingen om me heen. In eerste instantie schrok ik, zeker ook omdat hij zo lang met die ‘spiegel’ voor me had moeten staan, maar daarna gaf het me meteen ruimte. Nu neem ik meer tijd om alle prikkels in het leven te verwerken.

Erger je je aan je kind? Ga naar binnen om de dingen bekijken vanuit de enige veilige plek die er is: jezelf!

Alles wat je nodig hebt om te zien wat je kind (de spiegel die het je voorhoudt) je wil vertellen is tijd, rust en aandacht. En echt niet in die mate dat je meteen al je andere werkzaamheden moet stoppen! Neem vaker een moment afstand van wat je bij je kind denkt te zien. Voel wat er zich in jou afspeelt en kom tot verrassende ontdekkingen.

Over de auteur van deze tip

Toen ik, vijf jaar geleden, eindelijk kon zien wie ik in werkelijkheid ben is mijn leven in een stroomversnelling gegaan. Mijn drive is dan ook ouders en kinderen hetzelfde te laten voelen!

Lieve Ouders is een digitaal opvoedabonnement met maandelijks, rond het onderwerp van die maand, een bestand met een meditatie/visualisatie. Een kwartiertje voor jezelf! Een kwartiertje om afstand te nemen van alle dagelijkse beslommeringen om zo werkelijk te kunnen zien welke volgende stap nodig is.

Naam: Wouthiera Crommelin
Lieve Ouders
Websites:

Meer tips van Wouthiera »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.