Wat is er zo lekker aan boerenkool? Alles! Ontdek zelf hoe lekker een stronk knapperige verse boerenkool voelt, ruikt, klinkt en smaakt. Hap!
Boerenkoolchips maken: zet je zintuigen maar wagenwijd open!
1 Rats met blote handen de boerenkool van de stronk: lekker!
2 Was de blaadjes en draai ze goed droog in de sla-centrifuge: leuk!
3 Scheur de blaadjes in ongeveer even grote stukjes: grappig!
4 Doe ze in een kom met een paar lepels olijfolie: mmm!
5 Roer en kneed met beide handen de olie door de boerenkool: dat kietelt!
6 Pak elk blaadje tussen duim en wijsvingers en wrijf ze goed in met olie: lekker werkje!
7 Leg alle blaadjes als puzzelstukjes op het bakblik: ha, passen en meten!
8 Strooi er een beetje grof zeezout of rookzout-vlokken over: jammie!
9 Zet het blik in de oven op 150 graden: dat laat je over aan volwassenen..
10 Ga na tien minuten voor het ovendeurtje zitten en kijk of de blaadjes al lichtbruin kleuren: mooi!
11 Als het lekker gaat geuren is het bijna klaar.
12 Haal na 12-15 minuten de chips uit de oven en doe ze in een vergiet: daar mag een volwassene bij helpen. Zwart geblakerd? Dan was je te laat!
13 Schudt het zout eraf: hoor je hoe dat klinkt?
14 Voel hoe zo’n blaadje in je mond knispert… Hoor hoe het in je oren knappert…
15 En, hoe smaakt het?