Steeds meer mensen ontdekken het: zevenblad is lekker als sla of pesto, van madeliefjesknopjes kun je kappertjes maken en in Amsterdam zijn ze erg blij als je kreeftjes gaat zoeken en opeet. Die verdringen namelijk onze eigen kreeftjes.
Is het niet fantastisch dat je eten gewoon overal om je heen groeit?
Ga de straat op en eet!
In de herfst is het volop oogsttijd. Als je geluk hebt woon je in een buurt waar het gemeentegroen eetbaar is. En als je goed bent met paddenstoelen heb je misschien al eekhoorntjesbrood of inktzwammen gegeten.
Maar er is ook iets leuks te vinden waar je nog even op moet wachten: witlof! Heb je in september cichorei bij je in de buurt zien groeien? Dan is oktober het goede moment om de wortels uit te steken om je eigen witlof te kweken.
Je hoeft de wortels alleen maar in een emmer potaarde te steken en de grond een beetje vochtig te houden, dan loopt het lof vanzelf uit. Om het lof wit te houden moet je de emmer donker wegzetten, of afdekken.
Eet smakelijk!