Tip over verbondenheid met Jezelf

Laat los die gedachten!

door Simone de Groot

Net als volwassenen kunnen kinderen last hebben van rondmalende gedachten. Slaap problemen, niet kunnen concentreren. Het toepassen van ademoefeningen- en spelletjes kan voor kinderen een brug naar ontspanning vormen. Het volgende ademspelletje laat kinderen ervaren dat zij de uitademing kunnen koppelen aan het loslaten van gedachten en spanningen. Als er een terugkerend spelletje van wordt gemaakt bijv. aan het einde van een schooldag of voor het slapen gaan, zal het kind steeds makkelijker de connectie tussen de uitademing- en het loslaten leggen.

Ontspannend ademspel: paardenbloempluisjes wegblazen

Symboliseer met je wijsvinger een steel van een paardenbloem met daarboven een uitgebloeide zaadbol. Adem in door de neus en blaas op een uitademing denkbeeldig alle drukke gedachten met de zaadpluisjes hoog de lucht in. Paar maal herhalen. Let erop dat je gedurende het ademspel rechtop zit of staat en dat tijdens de inademing de schouders niet worden opgetrokken.

Laat kinderen als zij angstig of opgewonden zijn eens hun lievelingsliedje zingen of neuriën. Dit is een eenvoudige manier om hen snel weer terug te brengen naar hun vertrouwde ademritme.

Over de auteur van deze tip

Ik werk vanuit het Holistische Kinderyoga en Muziek, Spel & Beweging en verzorg het cursusaanbod voor kinderen binnen centra voor kunstzinnige vorming, kinderopvang en naschoolse opvang.

Als docent ben ik verbonden aan het Artez conservatorium en de opleiding Holistische Kinderyoga en bijscholing Muziek, Spel & Beweging van Arterre. Adem vormt voor mij een rode draad door de diverse disciplines waarin ik werkzaam ben.

Bij Arterre worden opleidingen, bijscholingen en workshops gegeven op het gebied van kinderyoga, muziek, dans en spel, waarbij het werken met kinderen vanuit een holistische visie centraal staat.

Naam: Simone de Groot
Holistische Kinderyoga
Website:

Meer tips van Simone »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.