Tip over verbondenheid met Materie

Hoeveel woorden heb jij nodig?

door Jan Schouten

Ik zat met kinderen en kleinkinderen in een sjiek restaurant ergens in Drenthe toen de ‘mousse de crevettes’ werd opgediend. Even later kwam de gerant in alle toonaarden tekst en uitleg geven:
“Een garnalenmoesje in gelei op een bedje van veldsla. Na het verwijderen van de donkere darmlichaampjes zijn de verse garnalen onder toevoeging van limoensap en room gebruikt om er een luchtig mengsel van te maken. Vervolgens heeft het mengsel een uur staan huwen……”

Uit mijn ooghoeken zag ik mijn jongste kleinzoon ongeduldig met zijn vork in de gelei prikken. “Opa, waar zitten nu de garnalen?”, vroeg hij ietwat wanhopig.

Aan dat voorval moet ik denken na het gedachtegoed van vele al of niet verlichte geesten door mij heen te hebben laten gaan.

Gebruik weinig woorden om de essentie te duiden

Hoe meer je hebt uit te leggen, hoe verder je van de essentie af staat.

Over de auteur van deze tip

Ik benader lijfstijl (voeding, beweging en hygiene) en spiritualiteit op een basale manier en noem dat “ het wonder van eenvoud ”. MISSIE: Wil wijzer zijn voor en gewezen worden door de medemens waarbij het uitgangspunt is dat iedereen alles van nature al in zich heeft en zich dat slechts bewust hoeft te maken.

Naam: Jan Schouten
Website:
Verbinden:

Meer tips van Jan »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()