Tip over verbondenheid met Jezelf

Mama, papa, heb jij haast?

door Hiranthi Herlaar

Als je zelf geen (of nauwelijks) brood eet, kan het nog weleens gebeuren dat je er ‘s ochtends – tijdens het klaarmaken voor school – achter komt dat het brood op is. Gelukkig zijn de winkels vanaf 8.oo uur open en kun je er zo dus voor zorgen dat er bij het overblijven ook nog wel wat te eten is.

De laatste keer dat het mij gebeurde, maakte mijn zoon (5) een mooie opmerking terwijl we naar de winkel liepen.

“Mama, heb jij haast?,” ik reageerde daarop met “Nou, ik wil graag op tijd op school zijn, dus eigenlijk wel.” Zijn reactie daarop: “Ik niet…”

Vergeet jij niet te onthaasten, zo nu en dan?

Kinderen hebben het geluk nog niet zo afhankelijk te zijn van de klok. Dat is ook waarom een wandeling van normaal 15 minuten gemakkelijk het driedubbele kan duren, wanneer je die met een klein kind maakt. Er is immers overal zoveel moois te zien.

Wij volwassenen willen nog weleens vergeten dat de tijdsdruk vooral in ons hoofd zit. We hebben zelf invloed op hoe druk we het ons maken. We kunnen met 100 dingen bezig zijn, maar ons toch rustig voelen. En daarnaast kunnen we ook niks doen, terwijl we ons heel druk voelen.

Vergeet dus niet zo nu en dan even te blijven staan, lekker in te ademen en om je heen te kijken naar de wonderen in onze wereld.

Over de auteur van deze tip

Hiranthi Herlaar is de vrouw achter het OpgroeiHuis. Ze is daarnaast ook Maker van KROOST, eigenaresse van Liefdevol Opgroeien en blogger bij HetKind.

In het dagelijks leven denkt, schrijft en praat ze veel over opgroeien in het algemeen. Van de ontwikkeling van baby’s en kleine kinderen, tot de persoonlijke ontwikkeling van volwassenen en de invloed van hun jeugd en huidige omgeving daarop.

Naam: Hiranthi Herlaar
het OpgroeiHuis
Websites:
Verbinden:

Meer tips van Hiranthi »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.