Tip over verbondenheid met de Ander

‘Zomaar’ spelen

door Lobke Rooswinkel

Kort geleden. Ik zat in een koffiebar en mijn aandacht ging naar een moeder en kind naast me aan het tafeltje. Ze speelden. En niet zomaar. Ze speelden een avontuurlijk rollenspel waarbij de kleuter herhaaldelijk onder de tafel verdween. Wat ze precies deden weet ik niet, maar het zag er fantastisch uit. Deze moeder is √©cht in contact met haar kind. Vlak voordat ze vertrok, zei ik dus: “wow, ik wil je √©cht even complimenteren over het spel dat je speelt met je kind …” Ik zag aan de moeder dat haar dit raakte. Voor haar gevoel ‘doet ze maar wat’ maar voor mij is niets minder waar; ze speelt!

Geef eens een compliment als je ziet dat iemand écht contact maakt

Want contact maken met kinderen en écht kunnen spelen is niet de normaalste zaak van de wereld. Het vraagt om het loslaten van je eigen plan, in het hier & nu zijn en óók het fout durven doen. En ik vind dat heldhaftig!

Wil je zelf tips over hoé je leuk kan spelen met kinderen? Kijk dan eens op mijn facebookpagina: www.facebook.com/heldtraining

Over de auteur van deze tip

Een Held! zijn, dat is mijn missie. En liever nog, ouders en professionals vertellen hoe ze een Held! kunnen zijn.
In de methode die ik daarvoor heb ontwikkeld -de Held! methode- komen een aantal passies samen. Ten eerste mijn passie voor communicatietraining, daarnaast mijn passie voor improvisatietheater en tot slot mijn achtergrond als orthopedagoog.
Ik begeleid ouders en professionals om op een Held! manier hun (gezins)situatie te kijken, en ze weer met oprechte aandacht bij kinderen te laten zijn.

Doel van Held! is om de verbinding met kinderen te optimaliseren en duurzaam te verbeteren.

Held! staat voor:
– in het Hier & nu zijn
– Eenvoud opzoeken
– Loslaten van controle
– Durven falen

Bovenstaande zaken gaan kinderen over het algemeen makkelijker af dan volwassenen. Vandaar dat Held! veel werkt met spelend verbinden.

Nieuwsgierig geworden? Lees meer over de methode op mijn website www.heldtraining.nl/heldmethode

Naam: Lobke Rooswinkel
Held!
Websites:
Verbinden:

Meer tips van Lobke »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.