Tip over verbondenheid met Jezelf

Once you know better, do better

door Hiranthi Herlaar

Er achter komen dat we iets verkeerd (of gewoon niet zo handig) deden, kan erg confronterend zijn. Vooral als het gaat om hoe we onze kinderen opvoeden.

Ook als je vanaf het begin erg bewust bezig bent met je ouderschap, kun je later terugkijken en denken “dat had ik beter anders aan kunnen pakken,” of “had ik toen maar geweten dat…” Het punt is: we weten nou eenmaal niet alles. En we zijn ook nog eens verre van perfect. Daar zo nu en dan stil bij staan is geen overbodige luxe.

Do the best you can, until you know better. Once you know better, do better.
~ Maya Angelou

Je kunt niet op voorhand alles weten. IĂ©dereen komt later dingen tegen waarvan ze dat liever eerder hadden geweten. Zit jezelf niet teveel op de kop voor dingen die je in het verleden niet wist.

Gebruik de kennis die je nu hebt, om nĂş het beste van jezelf te kunnen geven.

Krijg je nieuwe informatie aangereikt? Geef jezelf dan de tijd om het op te nemen en te bekijken wat je er aan hebt. Verandert het een eerder inzicht dat je had? Wees dan niet bang om dat inzicht dan aan te passen.

Over de auteur van deze tip

Hiranthi Herlaar is de vrouw achter het OpgroeiHuis. Ze is daarnaast ook Maker van KROOST, eigenaresse van Liefdevol Opgroeien en blogger bij HetKind.

In het dagelijks leven denkt, schrijft en praat ze veel over opgroeien in het algemeen. Van de ontwikkeling van baby’s en kleine kinderen, tot de persoonlijke ontwikkeling van volwassenen en de invloed van hun jeugd en huidige omgeving daarop.

Naam: Hiranthi Herlaar
het OpgroeiHuis
Websites:
Verbinden:

Meer tips van Hiranthi »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.