Tip over verbondenheid met Materie

Dankbaarheid

door Lisette Doesburg

“Netjes dank je wel zeggen hoor!” We voeden onze kinderen allemaal met deze gewoonte op, vaak zonder ons te realiseren hoeveel wijsheid erachter schuil gaat. Dankjewel zeggen verbindt gever en ontvanger, vooral als het niet blijft bij de conventionele beleefdheid, maar doorleefd en gevoeld wordt. Het is dé weg naar gezondheid en geluk.

Maak met kinderen dankbaarheidstrengen

Voor kinderen bestaat een dankbaarheidstreng uit zeven kralen en een sierkraal. Verzamel oude kralen, zoek zeven mooie kralen en één of twee sluitkralen en bedenk terwijl je rijgt waar je allemaal blij mee bent. Begin met de sluitkraal, rijg dan de zeven dankbaarheidskralen aan de draad en steek de draad terug door dezelfde sluitkraal en sluit af met een knoopje. Je kunt het sluitstukje nog mooier maken met sierdraad, sierknoopjes en minikraaltjes.

Geef de streng een eigen plek of stop hem in je zak! Laat één voor één de kralen door je hand glijden, waarbij je steeds een beeld oproept van iets of iemand waar jij dankbaar voor bent. De kralen zullen je ondersteunen aandachtig en geconcentreerd te zijn. Met een dankbaarheidstreng kun je stilstaan bij alles waar je dankbaar voor bent:

  • Een glimlach van …
  • dat roodborstje dat in de tuin zat…
  • het lekkere eten dat je werd voorgezet…
  • dat mooie verhaal dat je hebt gelezen…
  • het bezoek bij je opa…

Over de auteur van deze tip

In een tent in het bos op het terrein van Venwoude in Lage Vuursche organiseren we leuke activiteiten die kinderen meer bewust maken van de wereld om hen heen en in zich zelf.

Ik ben begonnen met het maken van dankbaarheidstrengen om meer aandacht te vragen voor dankbaarheid voor alles wat we hebben.

Inmiddels werk ik samen met een groep vrijwilligers die dankbaarheidstrengen maken en verkopen ten bate van organisaties die binnen onze visie passen.
We sparen nu voor een mogelijkheid om voor de tent in het bos ook zelf energie op te kunnen wekken.

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()