Tip over verbondenheid met de Ander

Sinterklaaspret voor een rijk gevuld hart

door Patricia Ritsema van Eck

Je rijk voelen is niet hetzelfde als veel geld op je bankrekening en veel spullen in huis. Er zijn meer manieren om je rijk te voelen. Genieten van je gezin bijvoorbeeld. Als je met elkaar aan tafel zit te genieten van een heerlijke maaltijd. Als je kinderen al liggen te slapen en je staat nog even aan hun bed naar hun lieve snuitjes te kijken voor je zelf onder de wol kruipt. Als je een stevige knuffel krijgt voor je kroost vertrekt naar school.

In onze maatschappij is er een tendens om alles in economische termen te beoordelen. Maar liefde, tevredenheid, gezelligheid en gezondheid laten zich niet vangen in cijfers en grafieken. Het is dat warme gevoel in je hart, wat zich niet houdt aan wiskundige formules omdat liefde juist exponentieel groter wordt als je het deelt.

Samen gekke spelletjes spelen geeft plezier. Lekker lachen zorgt voor ontspanning. Op dat moment is er in je lijf geen plaats meer voor stress. Je leert onderhand ook nog allerlei sociale vaardigheden, maar het belangrijkste is dat je ervaart dat je onderdeel bent van een warm en liefdevol gezin. Dat is pas rijkdom – daar kan geen speelgoed tegenop!

Om maar meteen de koe bij de horens te vatten…

SPEEL: Kijk Sinterklaas, zonder handen!

Is het je wel eens opgevallen dat Pieten vaak hun handen vol hebben? Ze dragen een zak met strooigoed in de ene hand en met hun andere hand moeten ze dan strooien, handjes geven of zoveel mogelijk tekeningen voor Sinterklaas proberen vast te houden. Zal je net zien dat de Sint precies op zo’n moment roept: “Piet, kun je dit lieve meisje (of jongetje) even een handje pepernoten geven?” Nou, dat gaat dus voor geen meter, denk je dan…

Maar die Pieten zijn echt niet voor één gat te vangen. Hebben ze hun handen vol? Dan doen ze het toch zonder handen! Dat mogen jullie nu ook even oefenen!

Wat heb je hierbij nodig?

  • zakje pepernoten of
  • een taai-taai popje of
  • een choco sint/piet of
  • een mandarijntje (moeilijk!)

Ga in een kring staan. Een van jullie neemt een van bovenstaande lekkernijen en begint met doorgeven. Maar… jullie mogen hier verder dus je handen helemaal niet bij gebruiken!

Komen jullie de kring rond zonder het snoepgoed te laten vallen… ?!


Wil je nog meer Sinterklaasspelletjes spelen? Maak dan gebruik van dit speciale aanbod voor iedereen die onze wekelijkse tips leest:
Kortingscoupon: 3 euro korting op Sinterklaas Surprisespel

€3,- (20%) korting op een feestelijke pakjesavond in verbondenheid!


Zin in nog meer leuke Sinterklaas tips? Je vindt ze in het archief:
www.opgroeiendinverbondenheid.nl/tag/sinterklaas/

Over de auteur van deze tip

Ik ben opgeleid tot Hart Focus trainer, wat wil zeggen dat ik opgeleid ben in technieken die je helpen je hart en je hoofd met elkaar in balans te brengen en te houden. Hierdoor heb je minder last van stress, weet je beter met verschillende emoties om te gaan, kun je helder en creatief denken en bovendien is het erg goed voor je gezondheid. Je krijgt er ook minder snel rimpels van – op lachrimpels na…

Mijn favoriete bezigheid is het creatief ontwikkelen van websites, trainingen, boeken, spellen en materialen waar je blij van wordt. Ik ben de auteur van het boek “Jij bent de sleutel tot Mijn blijde Hart” en bedenker van “Het Sinterklaas Surprisespel” waarmee je op ouderwets gezellige manier pakjesavond kunt vieren met minimale stress en maximale pret!

In december 2015 is mijn nieuwe spel Kerst met Ballen uitgekomen!

Naam: Patricia Ritsema van Eck
Zonder Streepje!
Websites:
Verbinden:

Meer tips van Patricia »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.