Tip over verbondenheid met de Natuur

Creatief met ganzenveren

door Kasper

In deze tijd van het jaar zijn er volop ganzenveren te vinden. Je kunt er leuke dingen mee doen, zoals een bootje of een molentje maken.

<

h3>Neem weinig of geen speelgoed mee op vakantie. De mooiste materialen om mee te spelen vind je in de natuur.

Bootje
Zoek (of snijdt) een houtje of boomschors in de juiste vorm, maak er een gaatje in en gebruik de ganzenveer als mast en zeil. Een plat steentje in een gleuf aan de achterzijde kan als roer fungeren. Als de wind niet waait, doe je het zelf.

Molentje
Neem vier stevige veren, snijdt van twee ervan een deel van de slagpen af, twee andere laat je heel. Steek vervolgens één stel in elkaar en maak daar precies in het midden een sneetje in. Schuif daar de nog hele veer doorheen en steek die in de andere afgesneden veer.
Midden in het kruis brandt je met een roodgloeiend spijkertje een gaatje.
Zoek een hoekig takje en bevestig daarop met een speld het molentje (een speld met zo’n mooi bolletje erop) en je molentje is klaar.
Neem allevier je veren uit de rechter vleugel of juist uit de linkervleugel, dan draait het molentje soepeltjes (links-of rechtsom)!

Over de auteur van deze tip

Liedjesschrijver/schrijver/zanger/componist Kaspadre/Kindertroubadour Pinto ;
vader/grootvader/verzorger; redacteur/interviewer/columnist van de Seizoener (Johannesschool Tiel); schrijver van (kinder)verhalen. Voeling en interesse voor de antroposofie beschouw ik als rode draad in mijn leven. Mijn nieuwste project heet ‘Aarden in de Uiterwaarden’: Ik ga met kinderen de uiterwaarden in om dingen doen die vroeger heel gewoon waren, met als doel hen een onvergetelijke jeugdherinnering mee te geven.

Naam: Kasper
Kaspadre's Praktische & Artistieke Diensten
Websites:
Verbinden:

Meer tips van Kasper »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.