Tip over verbondenheid met de Maatschappij

Organiseer de Coöperatieve Olympische Spelen!

door Anne Mijke van Harten

Om kinderen mét elkaar in plaats van tegen elkaar te laten spelen organiseer je de Coöperatieve Olympische Spelen. Creëer een positieve sfeer waarin kinderen leren samenwerken, overleggen en creatief denken. Samen op de ski’s, samen de knikkers in de baan houden of naar beneden laten roetsjen als de Bobslee in Sotsji!

Lekker samen skiën

Maak ski’s voor 2 of 4 kinderen en laat ze daarop samen lopen. Hiermee oefenen kinderen ritme, balans en afstemming (samen stappen). Ook goed voor de coördinatie, grove motoriek en teamspirit.

Je kunt ze zelf maken, maar ze zijn ook te koop. Handig: de ski’s hebben verschillende kleuren en een belletje om links en rechts uit elkaar te houden.

Klik hier voor meer info.

Over de auteur van deze tip

Anne Mijke van Harten is oprichtster van Earthgames (sinds 2003). Vanuit Earthgames selecteert en ontwikkelt ze spelmaterialen met een positieve invloed op de ontwikkeling en het gedrag van kinderen en geeft ze workshops, advies en informatie op het gebied van coöperatief spel voor scholen, instellingen, therapeuten, speel-o-theken en particulieren. Ze schreef diverse artikelen over coöperatief spel.

Op de website van Earthgames zijn de spelmaterialen te bekijken en eenvoudig te bestellen. De spelmaterialen worden gebruikt op scholen en instellingen, door (kinder)therapeuten, ouders, orthopedagogen, spelbegeleiders, rt-ers en speel-o-theken en bedrijven.

De materialen van Earthgames versterken de verbinding met jezelf, de ander en de aarde. Sinds 2009 is Anne Mijke vertegenwoordiger van Sharing Nature in Nederland en geeft ze workshops Sharing Nature.

Naam: Anne Mijke van Harten
Earth Games
Websites:

Meer tips van Anne Mijke »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.