Tip over verbondenheid met de Natuur

Feest voor vogels

door Alberthe Papma

Het begint nu dan toch eindelijk winter te worden. Dat betekent lekker buitenspelen en met rode wangen weer binnenkomen voor een lekkere beker anijs- of chocolademelk. Lekker op de bank kruipen met een boek, samen spelletjes doen, koekjes bakken…. Tijd voor gezelligheid!

Zo maak je het voor de vogels ook gezellig…

Wist je dat vogels in de winter ook wel eens last hebben van de kou? Ze zingen vaak nog wel als het zonnig is, maar kunnen soms moeilijk aan eten komen. Je kunt ze helpen door zelf vetbollen of pindaslingers te maken en buiten op te hangen.

En verschillende vogels vinden ook verschillende dingen lekker. Dus als je speciale vogels naar je tuin wilt lokken moet je daar wel rekening mee houden. De vogelbescherming heeft leuke tips over wat welke vogel eet en hoe je voer kunt maken. Kijk maar eens op: www.vogelbescherming.nl/tuinvogel/vogels_voeren.

Vogels zijn ook dol op bessen. Je kunt nu alvast nadenken welke struiken je in de tuin kunt planten zodat ze daar volgende winters plezier van hebben. En als je nu een nestkastje timmert en ophangt, kunnen ze daar alvast aan wennen voordat ze gaan nestelen en broeden in de lente.

Als je dan heel veel vogels naar je tuin hebt gelokt, wil je natuurlijk ook meedoen met de tuinvogeltelling op 18 en 19 januari 2014! Informatie hierover vind je op https://www.tuinvogeltelling.nl/

Veel plezier! En vergeet je verrekijker niet!

Over de auteur van deze tip

Vanuit mijn interesse voor duurzaam leven, spiritualiteit en belevend leren met kinderen heb ik in 2008 KinderYoga Aventurijn opgericht. Ik geef wekelijks kinderyogalessen en verzorg ook creatieve yogaworkshops, cursussen yoga voor tieners en individuele (therapeutische) yogabegeleiding voor kinderen met een hulpvraag of kinderen die (nog) niet toe zijn aan yoga in een groep. Met yoga leren kinderen spelenderwijs meer over zichzelf, hun relatie met anderen en over onze diepe verbondenheid met de aarde. Daarnaast ben ik ook kindercoach. De natuur en de wisseling van de seizoenen zijn hierbij voor mij belangrijke inspiratiebron.
KinderYoga Aventurijn maakt sinds 2012 deel uit van mijn bedrijf Zin in Groen. Ik zet me in voor duurzaamheid; natuur, gezondheid en zingeving; en ‘groen opgroeien’.

Naam: Alberthe Papma
Zin in Groen - KinderYoga Aventurijn
Websites:

Meer tips van Alberthe »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.