Tip over verbondenheid met Materie

Speelgoedexperiment

door Anke Colson

Deze activiteit kan zowel in de klas als thuis gedaan worden. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Laat je kind speelgoed (uit)lenen

Je kind brengt een vertrouwd speelgoedje, leesboek of knuffel mee en dit wordt dan gedurende enkele dagen uitgeleend aan een kind uit de klas of thuis tussen broers en zussen of tussen ouder en kind. Op een blad papier wordt geschreven wie wat uitleent en wie voor het speelgoed van de ander gaat zorgen. En ook hoe lang (2 of 3 dagen) je voor het speelgoed van de ander gaat zorgen.

Laat de kinderen na de 2 of 3 dagen, en nadat ze het speelgoed terug hebben uitgewisseld een tekening maken over deze ervaring. Was het leuk? Of niet leuk? Wat heb je gedaan met het speelgoed van de ander? Laat je tekening zien aan elkaar en vertel elkaar wat je hebt meegemaakt. Veel plezier met dit experiment!

Over de auteur van deze tip

Ik ben Anke Colson, creatief coach met een specialisatie in beeldend werk (tekenen, schilderen en boetseren) Verder ben ik ook opgeleid in energetisch werk. In mijn praktijk “Vizualia” kunnen kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen terecht voor creatieve begeleiding in uitdagende periodes. Voor hooggevoelige kinderen en volwassenen bied ik daarnaast energetische ondersteuning door middel van visualisaties met de eenhoorns en energetische oefeningen met bomen. Naast 1 op 1 begeleiding, geef ik workshops en cursussen voor: kinderen, volwassenen en scholen. Meer info vind je op mijn website www.vizualia.be of contacteer me 0486 84 70 62

Naam: Anke Colson
Vizualia
Websites:

Meer tips van Anke »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.