Tip over verbondenheid met de Maatschappij

Wees je bewust hoe je kind de omgeving ervaart.

door Maril Heijen

Als we een moment van geluk ervaren in ons leven, vervult dat ons helemaal. In dat moment hebben we geen enkele andere behoeftes. We voelen ons optimaal. Behoeftes halen ons vaak uit die fijne staat van zijn.

De moderne consumptiemaatschappij zorgt ervoor dat we veel behoeftes hebben. In de grote supermarkten is alles zo uitgestald dat we geprikkeld worden om te kopen. Maar ook de verlichting brengt ons in een lagere staat van zijn waardoor we gretig worden. Hier en daar wordt er nog een schepje bovenop gedaan door muziek boven onze hoofden uit te zenden met een lage frequentie.

Verbaast het u nu nog dat sommige kinderen zeuren als ze in de winkel zijn? Of dat kinderen boos worden als u niet koopt wat ze verlangen? Wij doen hetzelfde: we gaan voor een pakje koffie en komen terug met een zak vol boodschappen.

Wees je eens bewust hoe je kind op winkelen re-ageert.

Verandert zijn gedrag daadwerkelijk in zo’n omgeving? Praat er dan over met je kind. Vraag hem wat er gebeurt: wat hij voelt, ervaart….

Over de auteur van deze tip

Ik heb een lange ervaring in het begeleiden van kinderen in het onderwijs. Daarnaast help ik graag kinderen en hun ouders die zich willen ontwikkelen in hun groeiproces. Ik werk vanuit mijn hart en zeg zonder voorwaarden JA tegen dat wat er is bij kind en ouders.

Op mijn website zie je welke activiteiten met kinderen en ouders ik in mijn atelier doe…

Naam: Maril Heijen
Website:

Meer tips van Maril »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.