Tip over verbondenheid met Jezelf

Je eigen ruimte voelen

door Wilma van der Wielen

Het eind van het schooljaar is weer druk met feestjes, Afscheid van de groep, alle vakantiejarigen die nog net voor de school sluit hun feestje willen vieren, het kan wel eens teveel zijn. Niet gaan is ook geen optie. Hier ligt dus een taak voor het organiserend commité!
Besef dat het voor kinderen erg fijn is als je voor hen een moment ruimte voor zichzelf creëert. Soms zijn er zoveel prikkels! Veel kinderen vinden het fijn om zichzelf een moment terug te kunnen trekken.

Kinderfeestje? Bouw een rustmoment in!

Met dit spel bijvoorbeeld:
Knip van papier ronde cirkels van ongeveer 80 cm doorsnee.
Laat kinderen in de cirkels een woord of wens schrijven en versieren met kleurtjes, stiften.
Dit mag best tien minuten duren.

Leg dan de cirkels in twee rijen. Ieder staat tegenover iemand en beeldt zijn cirkel uit. 
Iemand heeft bijvoorbeeld het woord blij geschreven en versiert. Dit gevoel beeldt dat kind zonder woorden uit. De ander raadt wat het woord is. Hierna doet de ander dit.  Hierna wisselt iedereen, zoekt een  andere cirkel en beeldt dat uit. Leuk om te zien hoe kinderen contact maken met cirkels van zichzelf en de ander. Zonder woorden maar met hun lichaam.

Ter inspiratie: Bekijk vooraf het prentenboek Vrolijk van Mies van Hout. Alle gevoelens beeld ze uit in een visje, het erbij geschreven woord ziet eruit als het gevoel. Heel mooi.

Over de auteur van deze tip

Ik ben Wilma van der Wielen en 43 jaar. Ik woon samen met Bart en we hebben in 2003 een prachtig kind Naomi mogen ontvangen. Ook onze drie kippen en hond Ayla en poes Mitzi horen bij ons samenzijn.
Mijn rode draad in het leven is mezelf herinneren. Contact vanuit mijn innerlijke bron en mezelf hierin laten leiden. Door de geboorte van Naomi ben ik meer en meer thuisgekomen in mezelf. Ik heb een kinderboekje geschreven over watertraantjes. Door mijn ervaring met Naomi werd ik wakker in hoe belangrijk het is alle emoties te erkennen en er te laten zijn. Wat zeker niet altijd gemakkelijk is. Oude patronen loslaten om het nieuwe in mezelf toe te laten. Ik geef thuis voetreflexmassage en een keer per week geef ik kundalinitraining. Dit is een ontwaken in jezelf waar we met een klein groepje de chakra`s doorwerken en vooral ervaren doormiddel van yoga, dans, mantra zingen, tekenen etc etc. Door vele ervaringen volg ik mijn hart iedere week weer. De maanenergie ondersteunt me er erg in en ook de gevoeldswereld van de paarden. Ik heb bij Terra Natura weekenden communiceren met paarden gevolgd.
Rij nu vaak in de bossen op de ijslanders en krijg les hierin. Doe in de manege grondwerk en begeleidt angstige kinderen\volwassen met paarden. Zo geraakt door deze krachtige dieren die me spiegelen in waar ik sta. Elke keer weer een reis waar ik nog zoveel in te groeien heb. Op mijn website kun je verder mijn schilderijen bezichtigen. Dit is in het kort mijn verhaal.

Namastè
Sat Nam

Beauty Wilma

Naam: Wilma van der Wielen
Website:

Meer tips van Wilma »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.