Tip over verbondenheid met Materie

Ontdek chemie met het leerkrachtpakket van C3

door Stichting C3

We leven in een wereld die alleen zo kan bestaan omdat we zoveel chemie toepassen. Ook daar kan een kind in verwondering naar kijken en zo respect ontwikkelen voor alle mensen die dit hebben ontdekt en daar toepassingen voor hebben gevonden.

Ga spelen met chemie

Nee, dat is niet eng, het is heel goed mogelijk om met veilige middelen kinderen een idee van de chemie in hun dagelijks leven te geven.

Om het je gemakkelijk te maken hebben wij van C3 een leerkrachtpakket ontwikkeld.
In dit pakket zit onder meer de chemiesurvivalgids, met alles wat handig is om te weten over scheikunde en over hoe je chemie eenvoudig kunt integreren in een les. Daarnaast bevat dit pakket een spreekbeurtgids, poster, kinderpagina’s, kleurplaat en dertig proevenwaaiers om uit te delen aan de leerlingen.

“De leerlingen boden me geld voor een proevenwaaier”
Elly Bos-Vlugt, invalleerkracht Viviani (koepelorganisatie voor christelijk basisonderwijs in de gemeenten Emmen en Borger-Odoorn) gaf met behulp van het leerkrachtpakket meerdere lessen op de basisschool: “De proevenwaaiers heb ik inmiddels allemaal uitgedeeld. Ik werk als invalleerkracht, dus sta steeds voor verschillende klassen. Ik zou het leuk vinden om nog een keer zo’n leerkrachtpakket te ontvangen, mag dat? Het is zo ontzettend leuk om kinderen enthousiast te maken voor chemie. Haha, ze waren zo gek op die waaiers dat ze me geld wilden bieden om er ook een te krijgen…”

Wetenschap en technologie in de klas, leuk en leerzaam!
Wil je dit zelf ontdekken? Bestel dan het leerkrachtpakket.

Over de auteur van deze tip

Wetenschap is in. Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn er dol op. Haal daarom de wereld van wetenschap en technologie de klas in en ga met je leerlingen op ontdekkingsreis. Met de materialen van Stichting C3 is dat een koud kunstje.

Stichting C3 ontwikkelt materialen en activiteiten om inspirerende lessen over wetenschap en technologie (met de focus op chemie) samen te stellen. Van eenvoudig tot uitgebreid, zodat je er een enkel lesuur maar als je wilt ook een complete themaweek aan kunt wijden. Zo maken kinderen al op jonge leeftijd kennis met chemie in de breedste zin van het woord. Ze ervaren dat ze daar in hun dagelijks leven vaker mee te maken hebben dan ze denken. Zonder chemie immers geen pilletje tegen de hoofdpijn, bubbels in je cola, badpak om mee te zwemmen of tablet om op te spelen. Tijdens het doen van proeven leren de kinderen bovendien belangrijke vaardigheden als onderzoeken, samenwerken en kritisch denken.

Naam: Stichting C3
Stichting C3
Websites:

Meer tips van Milou »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.