Tip over verbondenheid met de Natuur

Modderdag!

door Alberthe Papma

Morgen (29 juni) is het weer Modderdag! Op veel locaties in het land worden activiteiten georganiseerd. Gelukkig hebben we dit jaar aan modder geen gebrek!
Behalve dat de meeste kinderen het heerlijk vinden om lekker met zand en water te kliederen is het ook nog eens heel goed voor hun tastzin én blijken er in modder bacteriën te zitten die hun weerstand verhogen. Wat wil je nog meer?

Gelukkig is de wasmachine geduldig…

Maak eens Blobs!

Als je buiten op stap gaat en héél goed kijkt, kom je ze misschien wel eens tegen: Blubbers en Blobs!
Dit zijn leuke wezentjes die bestaan uit modder, takjes, steentjes, blaadjes etc. Soms zitten ze zomaar tegen een boomstam geplakt of liggen ze op een steen. Ze zijn vaak heel mysterieus. Waar komen ze eigenlijk vandaan?

Psst, niet verder vertellen. Je kunt ze zelf maken! Neem een lekkere klats blubber en kneed daar een vorm van. Doe er net zoveel zand of water bij tot het een stevige massa blijft. Daarna kun je deze vorm met allerlei gejutte materialen versieren. Kijk maar eens of je er een poppetje met een echt gezicht van kunt maken.
En wat is het geworden? Lijkt het op je opa misschien? Of op een draak, een groen monster, een kikker?

Kijk hier voor meer inspiratie en maak op modderdag ook lekkere moddertaarten, modderglijbanen en modderkunst!

Over de auteur van deze tip

Vanuit mijn interesse voor duurzaam leven, spiritualiteit en belevend leren met kinderen heb ik in 2008 KinderYoga Aventurijn opgericht. Ik geef wekelijks kinderyogalessen en verzorg ook creatieve yogaworkshops, cursussen yoga voor tieners en individuele (therapeutische) yogabegeleiding voor kinderen met een hulpvraag of kinderen die (nog) niet toe zijn aan yoga in een groep. Met yoga leren kinderen spelenderwijs meer over zichzelf, hun relatie met anderen en over onze diepe verbondenheid met de aarde. Daarnaast ben ik ook kindercoach. De natuur en de wisseling van de seizoenen zijn hierbij voor mij belangrijke inspiratiebron.
KinderYoga Aventurijn maakt sinds 2012 deel uit van mijn bedrijf Zin in Groen. Ik zet me in voor duurzaamheid; natuur, gezondheid en zingeving; en ‘groen opgroeien’.

Naam: Alberthe Papma
Zin in Groen - KinderYoga Aventurijn
Websites:

Meer tips van Alberthe »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.