Tip over verbondenheid met de Maatschappij

Verhalen op de achterbank

door Erica Janse

Zijn we er al?’, klinkt het meerstemmig vanaf de achterbank. Een vraagteken dwaalt door de auto waarin al ettelijke kilometers raadspelletjes, liedjes zingen en stiltes hebben weerklonken. Maar wat te doen bij het volgende X-aantal kilometers? Het is nog veel te vroeg voor ‘We zijn er bijna..!’

Verras de kinderen en jezelf met een zelf verzonnen ‘Verhaal op wielen’

Al reizend en om je heen kijkend, kan iedereen zijn/haar eigen personage verzinnen. Want wie zie je in de andere auto’s zitten en wie staat daar met zijn hondje bij het stoplicht? Wie zijn deze mensen, hoe praten ze, hoe oud zijn ze en wat kunnen ze volgens jou wel, of niet? De ene helft van je personage zie je buiten door het autoraam en de andere helft zit binnen in je hoofd. Even husselen en je hebt de ideale rol gevonden die jij in het verhaal vertolkt!

Natuurlijk vormt het voorbij zoevende landschap, stad of dorp het levendige decor van het verhaal, dat letterlijk en figuurlijk op ieder moment van sfeer en richting kan veranderen.

Maar een verhaal is geen verhaal zonder een spannende, rare gebeurtenis. Kijk daarom nog een keer naar buiten en geef de sirene die je in de verte hoort of dat ene oude onbewoonde huis een mysterie mee.

En natuurlijk is dat mysterie, het conflict niet zomaar opgelost, maar… met tijd komt raad en na een spannend hoogtepunt, leven ze nog lang en gelukkig en…. ‘Hé mam, …zijn we er nú al!’

Over de auteur van deze tip

Naam: Erica Janse

Meer tips van Erica »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.