Tip over verbondenheid met de Ander

Vertel elkaar verhalen

door Wilma van der Wielen

Een goed gesprek is niet altijd eenvoudig te realiseren. Voor je het weet praat iedereen door elkaar en gaat het over niets. Blijf jij ook wel eens met een ontevreden gevoel achter? Zou je wel eens wat diepgaander gesprekken willen hebben?
Geef de deelnemers dan houvast, bijvoorbeeld zoals ik deed op de ouderkindochtend.

Organiseer eens een verhalencirkel

Op de ouderkindochtend hadden we een schaal met allemaal woorden over de lente. We zaten in een cirkel. Om en om trok iemand een woord en vertelde hier wat over.
De volgende ging verder met het verhaal met het woord wat hij of zij trok. Zo ontstond door de creativiteit van ieder een erg mooi verhaal. Iedereen was aanwezig en luisterde naar elkaar.

Met kinderen kun je in plaats van kaartjes ook voorwerpjes neerleggen. Degene die vertelt houdt het in de handen. Als hij klaar is zet hij het terug en mag de volgende verdergaan.

Over de auteur van deze tip

Ik ben Wilma van der Wielen en 43 jaar. Ik woon samen met Bart en we hebben in 2003 een prachtig kind Naomi mogen ontvangen. Ook onze drie kippen en hond Ayla en poes Mitzi horen bij ons samenzijn.
Mijn rode draad in het leven is mezelf herinneren. Contact vanuit mijn innerlijke bron en mezelf hierin laten leiden. Door de geboorte van Naomi ben ik meer en meer thuisgekomen in mezelf. Ik heb een kinderboekje geschreven over watertraantjes. Door mijn ervaring met Naomi werd ik wakker in hoe belangrijk het is alle emoties te erkennen en er te laten zijn. Wat zeker niet altijd gemakkelijk is. Oude patronen loslaten om het nieuwe in mezelf toe te laten. Ik geef thuis voetreflexmassage en een keer per week geef ik kundalinitraining. Dit is een ontwaken in jezelf waar we met een klein groepje de chakra`s doorwerken en vooral ervaren doormiddel van yoga, dans, mantra zingen, tekenen etc etc. Door vele ervaringen volg ik mijn hart iedere week weer. De maanenergie ondersteunt me er erg in en ook de gevoeldswereld van de paarden. Ik heb bij Terra Natura weekenden communiceren met paarden gevolgd.
Rij nu vaak in de bossen op de ijslanders en krijg les hierin. Doe in de manege grondwerk en begeleidt angstige kinderen\volwassen met paarden. Zo geraakt door deze krachtige dieren die me spiegelen in waar ik sta. Elke keer weer een reis waar ik nog zoveel in te groeien heb. Op mijn website kun je verder mijn schilderijen bezichtigen. Dit is in het kort mijn verhaal.

Namastè
Sat Nam

Beauty Wilma

Naam: Wilma van der Wielen
Website:

Meer tips van Wilma »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.