Tip over verbondenheid met Materie

Speelgoeduitleen experiment

door Anke Colson

Hoe zou het zijn om iets van jezelf aan een ander uit te lenen? En kan je wel spelen met speelgoed van een ander?

Doe eens een uitleenexperiment.

Elke deelnemer stelt een vertrouwd speelgoedje, leesboek of knuffel beschikbaar en dit wordt dan gedurende enkele dagen uitgeleend aan een kind uit de klas, thuis tussen broers en zussen of tussen ouder en kind. Ja, jij als volwassene doet ook mee! Je hebt vast wel iets dat je kan uitlenen wat voor je kind van waarde is. Denk aan een knoopjesdoos, een hamer of een schrift met pen.

Op een blad papier wordt geschreven wie wat uitleent en wie voor het speelgoed van de ander gaat zorgen. En ook hoeveel dagen (2 of 3 dagen) dat je voor het speelgoed van de ander gaat zorgen.

Laat de kinderen na de leendagen, en nadat ze het speelgoed terug hebben gegeven een tekening maken over deze ervaring. Was het leuk? Wat heb je gedaan met het speelgoed van de ander?

Laat je tekening aan elkaar zien en vertel elkaar wat je hebt meegemaakt. Wil je nog eens iets (uit)lenen? Waarom wel, of niet? En als het misging, hoe kan je het dan goedmaken? Vindt het ‘slachtoffer’ dat voldoende?

Veel plezier met dit experiment!

Over de auteur van deze tip

Ik ben Anke Colson, creatief coach met een specialisatie in beeldend werk (tekenen, schilderen en boetseren) Verder ben ik ook opgeleid in energetisch werk. In mijn praktijk “Vizualia” kunnen kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen terecht voor creatieve begeleiding in uitdagende periodes. Voor hooggevoelige kinderen en volwassenen bied ik daarnaast energetische ondersteuning door middel van visualisaties met de eenhoorns en energetische oefeningen met bomen. Naast 1 op 1 begeleiding, geef ik workshops en cursussen voor: kinderen, volwassenen en scholen. Meer info vind je op mijn website www.vizualia.be of contacteer me 0486 84 70 62

Naam: Anke Colson
Vizualia
Websites:

Meer tips van Anke »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.