Tip over verbondenheid met de Maatschappij

Lieve briefjes enzo

door Nicole Hage

Mijn dochter (10 jaar) is een natuurtalent in attent zijn. Ze stopt lieve briefjes in haar lege broodtrommel: “Lieve mama, het was HEERLIJK!!! mmm….”. Haar broertje vertelde laatst dat hij een briefje van haar gevonden had in zijn trommeltje: “Drink lekker en eet lekker xxx”

Uit ervaring kan ik zeggen dat het vinden van zo’n briefje ontzettend leuk is. Enne… het schrijven van zo’n briefje ook, vanwege de voorpret. Wees de komende week bij jezelf en bij je kind eens attent op het volgende:

Aardige dingen doen, gewoon omdat je daar plezier in hebt.

Want op het moment dat iets ‘zo hoort’, of als je er iets voor terug wilt, dan is het plezier dat je eraan beleeft een heel stuk minder 🙁  Het maakt bij zomaar-iets-aardigs-doen eigenlijk niet uit of iemand het ziet. Het is al genoeg dat je het zelf weet.

Dit zouden jullie kunnen doen:

 • Leg een leesboek of (kinder)tijdschrift op een plek waar veel mensen komen en plak er een grote stikker op met ‘Veel leesplezier!’ Bijvoorbeeld in de trein of in een bushokje.
 • Raap glasscherven op als je die in een speeltuintje ziet liggen.
 • Organiseer een flashmob.
 • Bak koekjes en deel die uit aan de buren.
 • Breng koffie aan mensen die bij jou in de straat het werk zijn of limonade aan spelende kinderen buiten.
 • Download mijn gratis verstop-hartjes waar je een lieve wens op kunt schrijven en die je ergens verstopt waar bekenden of vreemden het hartje weer vinden.
 • Laat samen met je kind je fantasie de vrije loop, de mogelijkheden zijn onbeperkt! En als je zelf nog een idee hebt…. dan zou het leuk zijn als je dat bij de reacties wilt plaatsen. Dank je wel!
  ~~~

Wil je nog meer over dit onderwerp lezen? Blader dan naar bladzijde 30 en 31 in mijn gratis e-boek ‘Gedachte-kracht’ op mijn website. Ik wens je een week vol plezier!

Over de auteur van deze tip

Nicole…

… is schrijfster en uitgever van het kinderboek ‘gedachte-kracht’, voor kleine en grote mensen die nieuwsgierig zijn naar wat gedachten voor je doen. Dit boek is als kleurrijke paperback te koop op www.gedachte-kracht.nl. Het boek is ook in zijn geheel als gratis e-boek op deze site te downloaden. Op deze website is meer zelf-doen-downloadmateriaal aanwezig en er is een interessante verzameling weblinks opgenomen.

… is ervaringsdeskundige, want moeder van twee prachtige, eigenwijze en talentvolle kinderen: Ilse (2002) & Ruben (2004).

… geeft gezellige kinderworkshops gedachte-kracht waarin kinderen op een speelse manier zelf hun gedachte-kracht kunnen ontdekken. Kijk op de website voor het actuele aanbod.

… is coach voor mensen en organisaties, omdat mensen die zich op zichzelf, elkaar en een gezamenlijk doel afstemmen de mooiste resultaten kunnen halen!

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties

  Error thrown

  Call to undefined function ereg()