Tip over verbondenheid met Materie

Lekker slapen

door Maril Heijen

In de herfst en wintermaanden steken kinderziektes vaak de kop op: een griepje, een verkoudheid. Wat is het dan heerlijk om onder de wol te kruipen!
Maar ook andere problemen en moeilijkheden die kinderen in hun leven tegen komen, geven het gevoel je even lekker terug te trekken in een veilige omgeving. Op school moeten kinderen al heel jong veel nadenken. Als ze dan niet als tegenhanger veel buiten kunnen spelen, raakt het hoofd te vol. De voeten worden koud. Langzaam maar zeker raakt het kind uit balans. Op zo’n moment is een nestje waarin het kind zich nestelen kan van grote waarde.

Maak van het bed een nestje

Geef het kind een schapenvacht in zijn bed en omhul hem met flanellen doeken. Soms helpt het als er een kledingstuk van een van de ouders in bed ligt. De bekendheid van de geur van vader of moeder geeft een heel veilig gevoel!

Over de auteur van deze tip

Ik heb een lange ervaring in het begeleiden van kinderen in het onderwijs. Daarnaast help ik graag kinderen en hun ouders die zich willen ontwikkelen in hun groeiproces. Ik werk vanuit mijn hart en zeg zonder voorwaarden JA tegen dat wat er is bij kind en ouders.

Op mijn website zie je welke activiteiten met kinderen en ouders ik in mijn atelier doe…

Naam: Maril Heijen
Website:

Meer tips van Maril »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.