Tip over verbondenheid met de Maatschappij

Nachtwandeling

door Nisheetha

Nu het winter is en de nachten lang, lijkt het wel of het de hele dag nauwelijks licht wordt. En de nacht is donker. Is dat wel zo?

Ga eens ‘s morgens voor zonsopgang of zelfs midden in de nacht met de kinderen naar buiten

En dan liefst echt buiten waar je de sterren kan zien. Zaklampen kun je thuislaten, mensenogen kunnen zich prima aanpassen aan het donker. Eerst zie je misschien weinig, na een kwartiertje ga je steeds meer zien. En horen!

Kijk eens goed naar de hemel, wat is er te zien? Soms zijn er wolken die licht lijken te geven, sterren en de maan, bewegende lichtjes van satellieten en vliegtuigen. Waar komt het licht vandaan dat op de wolken schijnt? Wat doen die satellieten, van wie zijn ze? Wie reizen er door de lucht in die vliegtuigen, waar zijn de vliegvelden waar ze vandaan komen en waar zouden ze heen gaan?

Ook langs de horizon zijn lichten te zien; boven een dorp of stad zie je meestal een lichte of oranje gloed. Welk dorp of welke stad is dat? In de verte rijdt een auto op een andere weg, waarvandaan en waarnaartoe?
Lichtjes in het landschap zijn van huizen en boerderijen die je overdag misschien niet eens kan zien!

‘s Nachts is de wereld anders en betoverend, Het donker is niet eng, het is zelfs niet helemaal donker, als je ogen gewend zijn.

En weer thuis een lekker warm kopje thee of een vroeg ontbijt en samen genieten van de zonsopgang. De dag voelt anders als je de zon hebt zien opkomen.

Over de auteur van deze tip

Geboren en getogen op Texel, heb ik in vele bedrijftakken op het eiland gewerkt, van hulp bij het schapenlammeren tot assistente bij een huisarts.
Bij mijn werk in de huisartsenpraktijk kwam ik in aanraking met moeders en kinderen die problemen hadden met de borstvoeding. Omdat ik mijn twee kinderen met plezier gevoed had gunde ik die ervaring aan alle moeders.
Om hen daarbij te kunnen helpen zocht ik contact met borstvoedingorganisatie LLL, waar ik in 2003 leidster ben geworden. Inmiddels ben ik hoofd van de afdeling communicatie binnen LLL Nederland en geef ik binnen de organisatie lessen op omgangskundig en sociale vaardigheden gebied.
In deze periode startte ik ook aan de hogeschool Utrecht met een studie omgangskunde. In 2008 volgde ik ook de training tot Rots en Water trainer, een psycho-fysieke communicatie- en weerbaarheidstraining.
Als NishTexel verzorg ik trainingen, cursussen en workshops sociale vaardigheid en weerbaarheid, gebaseerd op het rots en water programma en diverse gespreksvaardigheidtheorieën.
Mijn thuisbasis is Oosterend op Texel, mijn werk overal.

Naam: Nisheetha
NishTexel
Websites:

Meer tips van Nisheetha »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.