Tip over verbondenheid met Jezelf

Geef iets moois: geef waardering

door Petra van Noord

Mensen die zich richten op de positieve dingen in hun leven zijn gelukkiger, leven langer en zijn succesvoller.
Naar schatting heeft een mens ongeveer 50.000 gedachten per 24 uur, waarvan tot wel 70% negatief is. Dat zijn ruim 35.000 negatieve gedachten per dag, per persoon. Daar word je echt niet blij van.

Dat kan anders, vindt Iedereen Deugt. Negatieve gedachten kun je niet stopzetten, maar wel veranderen. Door je dagelijks bewust te richten op het goede in anderen én jezelf, zullen je leven en relaties positief mee veranderen, óók de relatie met je kind!

Benoem elke dag een deugd van je kind

Zet eens 30 dagen je deugdenbril op: kijk naar de goede eigenschappen (deugden) van je kind. Probeer elke dag een andere deugd te vinden en laat blijken dat je die deugd waardeert. Mensen blijken maar 30 dagen nodig te hebben om een nieuwe gewoonte aan te leren, vandaar dit idee om er een maand voor te nemen.

Waardering uiten is belangrijk
Iets waarderen in iemand is een kleine moeite en heeft vaak grote impact, want iedereen heeft behoefte aan waardering. In het dagelijks leven, zeker in tijden van crisis, vergeten we regelmatig aandacht te geven aan wat goed is. We vinden het zo vanzelfsprekend dat we het niet of nauwelijks benoemen.
Door te focussen op hun deugden help je kinderen te vertrouwen op hun eigen kunnen waardoor hun eigenwaarde toeneemt. En daar hebben we allemaal profijt van want een positief zelfbeeld zorgt voor positief gedrag.

Vind je het lastig om 30 verschillende deugden te bedenken? Klik dan hier voor de deugdenposter, daar staan ze allemaal op een rij.

Cadeau voor jezelf en anderen: de deugdenhanger
Om jezelf te herinneren dagelijks het goede in jezelf en anderen te zien, ontwikkelde Iedereen Deugd de deugdenhanger. Een vrolijke hanger voor aan je tas of sleutelbos of om cadeau te geven met de boodschap: jij deugt! Met de aankoop van een hanger worden de projecten van De Jeugd Deugt gesteund.

Over de auteur van deze tip

Petra van Noord is initatiefneemster van Iedereen deugt en heeft als doel zoveel mogelijk mensen te motiveren zich te richten op het goede in de mens. Ze doet dit via workshops, blogs, de deugdenhanger en het boek Ik deug + jij deugt = IEDEREEN DEUGT?! Hierin illustreert ze aan de hand van een op waarheid gebaseerd verhaal over een gezin waarin twee kinderen ontsporen, hoe je je in de dagelijkse praktijk kunt richten op het goede in de mens en in kinderen in het bijzonder. Hoe houd je kinderen op het goede spoor?
Petra is door de Canadese oprichters eervol erkend als Master Facilitator van het Deugdenproject in Nederland.

Naam: Petra van Noord
Iedereen deugt
Websites:

Meer tips van Petra »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()