Tip over verbondenheid met de Maatschappij

Brokken maken, geen probleem

door Gerda Bregt

Pinda’s, cacao en rijst zijn producten die vooral groeien in ontwikkelingslanden. Veel mensen in ontwikkelingslanden krijgen slecht betaald voor het werk wat ze doen. Doordat de boeren zo weinig verdienen, is onze chocolade of pindakaas in Nederland extra goedkoop.  Er zijn ook mensen die wel eerlijk betaald krijgen voor hun werk. Ze werken bij bedrijven die goede afspraken maken voor de verkoop van de producten en zorgen ervoor dat iedereen er beter van wordt. Dit zijn producten uit de eerlijke handel, fairtrade producten dus. Ze zijn tegenwoordig overal te koop. Bij de wereldwinkel en supermarkt.

Ga samen met je kind boodschappen doen en maak (h)eerlijk brokke

n

Laat je kind het Max Havelaar logo zien: http://www.maxhavelaar.nl ( zie website ) en laat je kind in de winkel de volgende producten met het Max Havelaar Logo zoeken.

Rijstwafels, Pindakaas, Chocoladereep

Ga samen aan de slag met het volgende recept: (geen oven nodig)

Verkruimel 5 rijstwafels boven een kom en voeg 3 eetlepels pindakaas toe. Meng dit goed door elkaar, lekker met je handen. Verhit een pan met een laag water en hang hierboven een kom die het water net niet raakt. Breek de chocoladereep in stukken. Laat de chocolade au-bain-marie smelten en roer af en toe door. Giet zodra de chocolade gesmolten is, het rijstwafelmengsel erbij en neem van het vuur. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over het bakpapier  in een plak van 1 cm dik. Bestrooi met vlokken en laat het drogen. Breek het geheel in brokken.

Smullen maar!

Over de auteur van deze tip

Ik werk nu alweer vele jaren bij Fair Trade Original, de pionier op het gebied van eerlijke handel. Als ‘oude’ kleuterleidster weet ik dat je niet hoeft te wachten tot kinderen ‘groot’ zijn voor ze iets leren over eerlijk delen. Ik deel hier graag mijn tips met jullie.

Naam: Gerda Bregt
Fair Trade Original
Website:

Meer tips van Gerda »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.