Tip over verbondenheid met de Natuur

Laat je raken door iets moois!

door Maril Heijen

Om ons heen is heel veel schoonheid te ontdekken. De natuur toont ons prachtige bloemen, gigantisch mooie bomen, indrukwekkende dieren en nog zo veel meer. En mensen kunnen dingen maken die stralend voor onze zintuigen zijn. Toch kunnen we al die schoonheid niet vanzelfsprekend waarnemen. Je moet er bewust bij stil staan. Kinderen kunnen hierbij heel goed helpen.

Laat kinderen je helpen open te staan voor iets moois

Kinderen raken ontroerd bij het zien van een beestje, ze genieten intens van de knuffel van oma of opa of ze zijn erg blij met het vinden van een voorwerp. Laat je bij deze momenten betrokken raken. Zoom in op het gevoel van je kind en voel wat het met jou doet. Kijk met de ogen van je kind naar het beestje, voel de liefde die je kind voor opa en oma toont en ervaar zijn verrassing en blijdschap bij ontdekkingen. Zo voed je jezelf iedere keer even met de boodschap van iets moois. En langzamerhand krijgen je zintuigen steeds meer gevoel voor de schoonheid om je heen. Schoonheid is een gevoel. Het is een kwaliteit van ons hart. We kunnen het alleen maar leren door ons hart te openen.

Over de auteur van deze tip

Ik heb een lange ervaring in het begeleiden van kinderen in het onderwijs. Daarnaast help ik graag kinderen en hun ouders die zich willen ontwikkelen in hun groeiproces. Ik werk vanuit mijn hart en zeg zonder voorwaarden JA tegen dat wat er is bij kind en ouders.

Op mijn website zie je welke activiteiten met kinderen en ouders ik in mijn atelier doe…

Naam: Maril Heijen
Website:

Meer tips van Maril »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.