Tip over verbondenheid met de Ander

Een origineel vakantiedagboek

door Sietske Zijlmans

Op een vakantie doet een kind veel nieuwe ervaringen op. Het krijgt te maken met verschillende prikkels. Als je samen met je kind aan het eind van de dag een tekenmoment inlast, creëer je met je kind een rustmoment.

Houd samen met je kind tijdens de vakantie een tekenvakantiedagboek bij.

Alles wat je nodig hebt is een schetsboek, wat potloden en eventueel een lijmstift en een schaar. En wees niet bang om gekke tekeningen te maken. Het gaat om het vastleggen van de indrukken van jouw kind en van jou.

Maak elk op een pagina (de een links, de ander rechts) een tekening van de dag. Je kunt er ook kaartjes, bloemetjes of bladeren in plakken. Als ouder krijg je inzicht in wat indruk op je kind maakte. En jij geeft je kind inzicht wat jou bezighoudt en opvalt. Zo breng je samen op een leuke manier de vakantie in kaart. Je kijkt op een ludieke manier terug op de indrukken van de dag. En aan het eind van de vakantie heb je een mooie, originele herinnering aan de vakantie.
Veel plezier en een fijne vakantie!

Over de auteur van deze tip

Vanuit mijn liefde voor luisteren ontdekte ik de kracht van verhalen, op verhaal komen van je af schrijven of werken met krachtverhalen.

Naam: Sietske Zijlmans
Sence, verhalendverwerken
Website:

Meer tips van Sietske »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()