Tip over verbondenheid met Materie

Samen op pad

door Wilma van der Wielen

Rustmomenten inbouwen, wie wil dat nou niet? Samen iets doen, even tijd voor elkaar. Maar wat doe je dan? Hier is een spel waarmee je goed in het moment blijft.

Speel het spel: ‘Zoek eens wat ik heb gezien’

Zoek een fijne plek waar jij en je kind je prettig voelen. Neem papier en pen mee, en een mand of doos. Ieder schrijft vijf dingen op die je tijdens de wandeling tegenkomt. Als beiden klaar zijn wissel je de briefjes. Je zoekt de voorwerpen die de ander heeft opgeschreven en doet ze in de mand. Heb je ze allemaal gevonden?

Je kunt er ook een wedstrijd van maken en degene die als eerst de voorwerpen heeft gevonden iets lekkers geven, een appel, snoepje, iets te drinken. Kinderen vinden het leuk zelf wat lekkers te pakken en klaar te zetten. Je kunt ook op elkaar wachten en na het zoeken iets lekkers eten en drinken.

Dit is ook leuk als opruimspelletje. Dan schrijf je alle voorwerpen op die nog moeten worden opgeruimd.

Dit spelletje leert je kind om in het moment te zijn,  te schrijven, zoeken, tellen, opruimen… Veel plezier!

Over de auteur van deze tip

Ik ben Wilma van der Wielen en 43 jaar. Ik woon samen met Bart en we hebben in 2003 een prachtig kind Naomi mogen ontvangen. Ook onze drie kippen en hond Ayla en poes Mitzi horen bij ons samenzijn.
Mijn rode draad in het leven is mezelf herinneren. Contact vanuit mijn innerlijke bron en mezelf hierin laten leiden. Door de geboorte van Naomi ben ik meer en meer thuisgekomen in mezelf. Ik heb een kinderboekje geschreven over watertraantjes. Door mijn ervaring met Naomi werd ik wakker in hoe belangrijk het is alle emoties te erkennen en er te laten zijn. Wat zeker niet altijd gemakkelijk is. Oude patronen loslaten om het nieuwe in mezelf toe te laten. Ik geef thuis voetreflexmassage en een keer per week geef ik kundalinitraining. Dit is een ontwaken in jezelf waar we met een klein groepje de chakra`s doorwerken en vooral ervaren doormiddel van yoga, dans, mantra zingen, tekenen etc etc. Door vele ervaringen volg ik mijn hart iedere week weer. De maanenergie ondersteunt me er erg in en ook de gevoeldswereld van de paarden. Ik heb bij Terra Natura weekenden communiceren met paarden gevolgd.
Rij nu vaak in de bossen op de ijslanders en krijg les hierin. Doe in de manege grondwerk en begeleidt angstige kinderen\volwassen met paarden. Zo geraakt door deze krachtige dieren die me spiegelen in waar ik sta. Elke keer weer een reis waar ik nog zoveel in te groeien heb. Op mijn website kun je verder mijn schilderijen bezichtigen. Dit is in het kort mijn verhaal.

Namastè
Sat Nam

Beauty Wilma

Naam: Wilma van der Wielen
Website:

Meer tips van Wilma »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()