Tip over verbondenheid met de Natuur

Zorg voor onvergetelijke jeugdherinneringen

door Kasper

Toen ik op het idee kwam om vanuit mijn woonlocatie jeugdnatuurproject ‘Aarden in de Uiterwaarden’ te beginnen, was de centrale gedachte die dit voedde: alleen de mens kan de waarde van iets bepalen.

Ik wist al lang dat de grond die ik bezit in de uiterwaarden niet geschikt is om iets eetbaars te telen. Vanwege de vervuiling van de rivier die hier eeuwenlang regelmatig door de tuin stroomde. En soms nog doet, ook als is het water inmiddels vele malen schoner. In die zin is de grond waardeloos.

Ik zocht naar een manier om met dit stuk land midden in de natuur toch inkomsten te genereren. Wat ik hier wel kon ‘telen’, bedacht ik, dat zijn onvergetelijke jeugdherinneringen! Sindsdien trek ik er met kinderen op uit om op avontuur te gaan, te struinen en te aarden in de uiterwaarden. Want wie herinnert zich nu niet de fijne tijd uit zijn jeugd op kamp, op vakantie, aan het strand of bij opa en oma, of zo maar ergens in de natuur? Dat draag je voor altijd met je mee.

Bezorg je kinderen onvergetelijke jeugdherinneringen door ze mee te nemen naar jouw mooiste plekjes uit je jeugd

Laat je inspireren door die ene specifieke plek, dat prachtige bos, of dat ongerepte gebied, beekje of meertje waar jij eens vertoefde toen je klein was en laat je kinderen ervaren hoe heerlijk je het daar vond.

Over de auteur van deze tip

Liedjesschrijver/schrijver/zanger/componist Kaspadre/Kindertroubadour Pinto ;
vader/grootvader/verzorger; redacteur/interviewer/columnist van de Seizoener (Johannesschool Tiel); schrijver van (kinder)verhalen. Voeling en interesse voor de antroposofie beschouw ik als rode draad in mijn leven. Mijn nieuwste project heet ‘Aarden in de Uiterwaarden’: Ik ga met kinderen de uiterwaarden in om dingen doen die vroeger heel gewoon waren, met als doel hen een onvergetelijke jeugdherinnering mee te geven.

Naam: Kasper
Kaspadre's Praktische & Artistieke Diensten
Websites:
Verbinden:

Meer tips van Kasper »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.