Tip over verbondenheid met de Natuur

Vind je gelukssteen!

door Kristien De Winter

Jonge kinderen, zowel jongens als meisjes, zijn gefascineerd door stenen. Ze houden ervan stenen in het water te gooien, ze vinden het leuk om ze te verzamelen. Je kan aan deze fascinatie nog iets fijns toevoegen.

Ga met je kinderen wandelen en zoek samen een gelukssteen!

Vraag aan je kinderen om een steen uit te zoeken, die ze heel speciaal vinden. Vraag ze om even op de grond, een boomstam of een stoel te gaan zitten en de ogen te sluiten. Laat ze contact maken met de steen op hun eigen unieke manier. Terwijl ze de steen voelen, maak ze bewust van de omgeving (op vakantie of thuis) waar ze zich bevinden: de zon die eventueel schijnt, de vogeltjes die fluiten … of laat ze terug denken aan een heel leuk moment. Als ze het leuke van de huidige of de verleden situatie goed voelen of zich kunnen voorstellen, vraag om eventjes te drukken op de steen, alsof ze dat leuke gevoel helemaal kunnen overbrengen op de steen. Vraag hen om deze steen bij zich te houden en aan deze steen, wanneer ze willen,  telkens heel positieve gevoelens of herinneringen over te brengen. Wanneer ze dan op een ander moment de steen terug vastnemen, kunnen ze de stroom van positieve ervaringen opnieuw beleven. Doe dit ook zelf en laat je je verrassen door de positieve flow die je zal ervaren.

Over de auteur van deze tip

Ik ben auteur van de boeken “Ontsnappen aan de druk”, “De Wondere Wereld van Florian” en “Tweelingziel” en auteur van en stem op de ingesproken relaxatie cd’s van Kristalan. Ik leid in België navormingstrajecten voor leerkrachten, zoals “Een stiltemoment op school” en “Stressloze leerkrachten” en geef opleidingen in “Energetische Anatomie” in verschillende modules.

Naam: Kristien De Winter
Kristalan
Websites:

Meer tips van Kristien »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.