Tip over verbondenheid met de Ander

Tijd voor spelletjes

door Myra Hillebrink

De meeste kinderen zijn gek op spelletjes spelen. Of het nu warm of koud is, binnen of buiten, alleen of met een groepje….. Samen bezig zijn en plezier maken vergroot de verbondenheid en zorgt ervoor dat op andere momenten de sfeer ook langer goed blijft.

Iedere tijd van het jaar biedt gelegenheid om lekker buiten te zijn en samen plezier te hebben, maar binnen kunnen de meeste van deze spelletjes ook heel goed. Als je als volwassenen dan ook nog eens mee doet, vinden kinderen dat helemaal prachtig. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

1. Verkleed chips eten

Gooi om beurten met een dobbelsteen. Degene die 6 gooit mag zich verkleden. Het liefst in iets geks (groot badpak met zonnebril en polocap of zo). Als degene omgekleed is, mag hij of zij beginnen met chips eten. Tot……..de volgende 6 gooit!!!

2. Spijkerpoepen

Maak een grote spijker met een touwjte aan een riem vast. Laat de spijker achter tussen de benen naar beneden hangen en probeer hem vervolgens in een (leeg) bierflesje te hangen. Hier kun je heel goed een wedstrijdje van maken. Hoe groter je bent hoe lastiger het wordt!

3. Luisteren naar je gevoel

Eén persoon gaat met zijn of haar rug naar de groep staan. De anderen gaan ergens achter deze persoon staan. Niet te ver weg en zo stil mogelijk natuurlijk. Daarna wijst degene aan waar iemand staat. Als je het wat vaker doet en echt naar je gevoel luistert, gaat het steeds beter.

4. Zien met je handen

Stop spullen met verschillende textuur (knuffeltje, stukje kaas, ijsklontje, haarborstel, boekje etc) in een grote doos en doe hem dicht. Maak gaten aan de zijkanten en laat iedereen voelen wat er in zit. Wie de meeste goed heeft, heeft gewonnen.

5. Wie is Wie

Eén persoon doet zijn ogen dicht. Eén andere persoon gaat tegenover hem zitten en de eerste voelt aan het gezicht wie hij of zij voor zich heeft. Natuurlijk kun je snel een bril op of af zetten of je haar in of juist uit een paardestaart halen.

6. SamenSterk

Maak het rechter en linkerbeen van twee personen aan elkaar vast (bijvoorbeeld met een theedoek). Laat ze vervolgens met een voetbal in een goal schieten of een parcourtje afleggen. Je kunt ook armen aan elkaar binden en dan met twee tweetallen overgooien met een bal met de aan elkaar gebonden handen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Wat dacht je van: AnnaMaria….Koekoek, zaklopen, een eierrace, het kapot slaan van een Pinata of gewoon verstoppertje? En waarschijnlijk weten de kinderen nog veel meer spelletjes!!!!!

 

Veel plezier!!! 

 

 

Over de auteur van deze tip

Ik ben Myra Hillebrink (1969) en woon in Delft. Mijn eigen praktijk in kindercoaching ben ik gestart in januari 2011. Voor de officiele start heb ik ruime ervaring opgedaan met het begeleiden van ADHD en rouwverwerking bij kinderen. Daarnaast geef ik onderlinge kindermassage en filosoferen voor kinderen, zowel in mijn eigen praktijk als op scholen en kinderdagverblijven. Dit doe ik omdat het erg leuk is om te doen en omdat er volgens mij hele duidelijke verbanden bestaan tussen “goed in je vel zitten” en je verbaal en fysiek durven en kunnen uiten.

Al van kinds af aan hebben kinderen een enorme aantrekkingskracht op mij en ik ook vaak op hun. Pas na de geboorte van mijn oudste kinderen ontdekte ik dat ik de eigen heel snelle ontwikkeling van kinderen enorm boeiend vind. Als ze ergens vastlopen, is het heel bijzonder om ze weer verder te mogen helpen. Uiteindelijk heb ik besloten om me hier in te gaan verdiepen door het volgen van een opleiding.

In 2010 heb ik mijn opleiding tot kindercoach afgerond. Inmiddels ben ik ook coach voor beelddenkers (zowel kinderen als volwassenen). Dit zijn mensen die meer in beelden dan in woorden denken hierdoor binnen het onderwijs of in hun werk tegen (leer)problemen aan lopen. Daarnaast volg ik regelmatig workshops om mijn coachings- en begeleidingsvaardigheden te vergroten.

Naast mijn werk als kindercoach ben ik mentor van een wilsonbekwaam persoon, via de Stichting Mentorschap Haag en Rijn en zet ik mij op onregelmatige basis in voor de stichting DelftMama. Een stichting die zich inzet voor het welbevinden en de integratie van internationale aanstaande moeders en moeders van kleine kinderen in Delft.

Ook ben ik (mede)initiatiefnemer van het project SamenSporten. Een beweegproject, waarin kinderen met en kinderen zonder beperking samen trainen voor een groter sportief evenement, zoals de GoldenTenLoop in Delft.

Samen met mijn vriend heb ik vier kinderen (2002, 2003, 2004, 2011).

Naam: Myra Hillebrink
Het Luisterrijk
Website:

Meer tips van Myra »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.