Tip over verbondenheid met de Ander

Zomervakantie: loslaten en plezier maken

door Annelies Wiersma

De zomervakantie is bedoeld om werk en school los te laten en samen plezier te maken. Welke leuke dingen gaan jullie doen?

Maak een plan voor de zomervakantie, zodat iedereen aan zijn trekken komt

Pak een groot tekenvel, minimaal A3 formaat. Schrijf erop: HOERA!! HET IS ZOMERVAKANTIE!! Knip onderaan het papier stroken van ca. 20 cm lang en 3 cm breed. Schrijf op elke strook een leuke activiteit. Iets waar jullie het hele jaar al zin in hebben, maar waar het vaak te druk voor is.
Bijvoorbeeld:
een roeiboot huren;
paardrijden;
een veldboeket plukken;
dagje zeehondencrèche Pieterburen;
groot pak klei kopen en lekker kleien;
speelgoedkast samen opruimen;
zelf ijsjes maken;
bioscoopbezoekje;
en wat ieder nog maar bedenken kan.
Plak er leuke afbeeldingen van de activiteiten bij en schrijf alvast telefoonnummers op, zodat het gemakkelijk wordt om een roeiboot of iets dergelijks te huren. Plak de collage op de koelkast. Spreek af dat er bijvoorbeeld om de dag een strookje wordt afgescheurd. Zorg ervoor dat aan het einde van de vakantie alle strookjes eraf zijn en jullie heel veel plezier gemaakt hebben. Dan kun je er in september weer tegen!

Over de auteur van deze tip

Ik ben in 2002 begonnen met de begeleiding van gezinnen, scholen, organisaties en individuen om het beste in hen te stimuleren. Daarbij maak ik gebruik van de vijf strategieën van het internationale Deugdenproject.

In 2006/2007 schreef ik over mijn ervaringen met het werken met de deugden in mijn gezin. Het resultaat is ‘Haal het beste uit je kind en jezelf; opvoeden met deugden.’ Schrijven, vormgeven en uitgeven is inmiddels een nieuwe passie geworden.
Via mijn bedrijf ACT on Virtues verzorgde ik de uitgave van Linda Kavelin Popov’s boek laatste boek ‘Adempauze’ en ‘Reflectiekaarten: 100 deugden om je te inspireren’. Nieuwe uitgaven – geïnspireerd op het Deugdenproject – verzorgen, is voor de komende jaren een van de kernactiviteiten van ACT on Virtues. Ook geef ik graag lmini-workshops, zoals ouderavonden op scholen.
Ideeën hiervoor zijn van harte welkom!

In 1994 is het Virtues Project door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het beste opvoedingsprogramma voor gezinnen van alle culturen! Intussen wordt het toegepast in meer dan 85 landen.

Naam: Annelies Wiersma
Act on Virtues
Websites:

Meer tips van Annelies »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.