Tip over verbondenheid met de Natuur

Mandala van verse bloemen

door Wilma van der Wielen

In het voorjaar en de vroege zomer bloeien er overal bloemen. Daar kun je heerlijk van genieten door eraan te ruiken, de binnenkant te bekijken (met een vergrootglas) en met je wang te voelen hoe zacht de blaadjes zijn. Ook leeft er van alles in die bloemen: beestjes! Daar kun je je eindeloos over verbazen. Hoe ze heten? Tja, dat kun je die beestjes het beste zelf vragen!

Ga bloemen, takjes en grassen plukken en maak een bloemenmandala

Als je met je armen vol bloemen thuis komt pak je een mooie grote platte schaal. Leg midden in de schaal de grootste bloem. Tel het aantal blaadjes van de middelste bloem om te bepalen of je vier, vijf of zes kanten op wilt werken. Grassen zijn fijn om structuur aan te brengen, kleine bloemetjes kun je in groepjes bij elkaar leggen, takjes met mooie blaadjes kun je gebruiken als ondergrond. Zet er wat waxinelichtjes of drijfkaarsjes tussen. Wel oppassen dan het vlammetje de bloemblaadjes niet verschroeit.

Klaar? Nu kun je samen wat lekkers bakken of koken. Samen smullen van wat je gemaakt hebt met een prachtige bloemenmandala op tafel, net of je in een glossy figureert!

Tip: Dit kan ook met schelpen, stenen, spiegeltjes, enzovoort. Als je hieraan begint gaat de creativiteit vanzelf stromen.

Over de auteur van deze tip

Ik ben Wilma van der Wielen en 43 jaar. Ik woon samen met Bart en we hebben in 2003 een prachtig kind Naomi mogen ontvangen. Ook onze drie kippen en hond Ayla en poes Mitzi horen bij ons samenzijn.
Mijn rode draad in het leven is mezelf herinneren. Contact vanuit mijn innerlijke bron en mezelf hierin laten leiden. Door de geboorte van Naomi ben ik meer en meer thuisgekomen in mezelf. Ik heb een kinderboekje geschreven over watertraantjes. Door mijn ervaring met Naomi werd ik wakker in hoe belangrijk het is alle emoties te erkennen en er te laten zijn. Wat zeker niet altijd gemakkelijk is. Oude patronen loslaten om het nieuwe in mezelf toe te laten. Ik geef thuis voetreflexmassage en een keer per week geef ik kundalinitraining. Dit is een ontwaken in jezelf waar we met een klein groepje de chakra`s doorwerken en vooral ervaren doormiddel van yoga, dans, mantra zingen, tekenen etc etc. Door vele ervaringen volg ik mijn hart iedere week weer. De maanenergie ondersteunt me er erg in en ook de gevoeldswereld van de paarden. Ik heb bij Terra Natura weekenden communiceren met paarden gevolgd.
Rij nu vaak in de bossen op de ijslanders en krijg les hierin. Doe in de manege grondwerk en begeleidt angstige kinderen\volwassen met paarden. Zo geraakt door deze krachtige dieren die me spiegelen in waar ik sta. Elke keer weer een reis waar ik nog zoveel in te groeien heb. Op mijn website kun je verder mijn schilderijen bezichtigen. Dit is in het kort mijn verhaal.

Namastè
Sat Nam

Beauty Wilma

Naam: Wilma van der Wielen
Website:

Meer tips van Wilma »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()