Tip over verbondenheid met Materie

Speurtocht in je directe omgeving

door Nisheetha

Straten waar de kinderen elke dag doorheen komen op weg naar school, naar huis, naar gym, wat gebeurt daar eigenlijk? Hoe goed ken je je eigen omgeving?

Maak voor een groep (niet te kleine) kinderen een speurtocht door hun directe omgeving.

Ga eens tellen, kijken en ga op onderzoek uit met elkaar. Met een kaart of plattegrond kun je de actieradius ook nog vergroten, lineaal erbij: hoe ver is het van hier, via…. naar…

Voorbeeld voor vragen/opdrachten (uit mijn speurtocht, in Oosterend op Texel):
Hoeveel zijstraten heeft de Mulderstraat     (tellen)
Wat stelt het beeld op het kerkplein voor?   (kijken)
Wat hebben Koetebuurt 3 en Peperstraat 1 gemeen?  (onderzoeken, geschiedenis)

Leuke bijkomstigheid: om deze speurtocht te maken, moest ik door het dorp om dingen uit te zoeken en te verzinnen. Zo ontdekte ik zelf ook weer leuke dingen in mijn eigen omgeving!

Over de auteur van deze tip

Geboren en getogen op Texel, heb ik in vele bedrijftakken op het eiland gewerkt, van hulp bij het schapenlammeren tot assistente bij een huisarts.
Bij mijn werk in de huisartsenpraktijk kwam ik in aanraking met moeders en kinderen die problemen hadden met de borstvoeding. Omdat ik mijn twee kinderen met plezier gevoed had gunde ik die ervaring aan alle moeders.
Om hen daarbij te kunnen helpen zocht ik contact met borstvoedingorganisatie LLL, waar ik in 2003 leidster ben geworden. Inmiddels ben ik hoofd van de afdeling communicatie binnen LLL Nederland en geef ik binnen de organisatie lessen op omgangskundig en sociale vaardigheden gebied.
In deze periode startte ik ook aan de hogeschool Utrecht met een studie omgangskunde. In 2008 volgde ik ook de training tot Rots en Water trainer, een psycho-fysieke communicatie- en weerbaarheidstraining.
Als NishTexel verzorg ik trainingen, cursussen en workshops sociale vaardigheid en weerbaarheid, gebaseerd op het rots en water programma en diverse gespreksvaardigheidtheorie├źn.
Mijn thuisbasis is Oosterend op Texel, mijn werk overal.

Naam: Nisheetha
NishTexel
Websites:

Meer tips van Nisheetha »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()