Tip over verbondenheid met Materie

kwebbel: moneytalk

door Matty

Een kwebbel; luchtig kletsen met een beetje diepgang over waar je van baalt, wat je hebt meegemaakt, waar je van droomt of wat je bezighoudt. Kwebbelen kun je doen met zijn allen onder het eten, maar ook op de fiets of voor het slapen.

Stel je eens voor dat je 100 euro kan verdienen met elke avond een uur vroeger gaan slapen. Zou je dat doen? En voor 100 euro in het weekend naar school gaan. In een grote regenplas springen met je hele lijf? In een bad met appelmoes gaan? Verzin omstebeurt iets geks. Misschien zou je nooit doen, ook niet voor een miljoen euro. Of misschien zou je het al voor 1 euro willen doen. Dat mag je natuurlijk ook zeggen. En waar zou je al dat geld aan uit willen geven?


Over de auteur van deze tip

Ik ben Matty, kindercoach bij Ekkomi kindercoaching in Bergen op Zoom en Halsteren. Juf op de Montessorischool in Breda. Ik schrijf een blog voor iedereen die persoonlijk of beroepsmatig aandacht heeft voor kindergeluk, omdat ik het leuk vind om mijn ervaringen en kennis te delen. Hier geef ik praktische ideeën en handreikingen om meer en dieper met kinderen in contact te komen. Op mijn blog vind je weekkwebbels, ademspelletjes, sprankels, boekenpareltjes af en toe een give-away en nog veel meer. Snel kijken dus!

Naam: Matty
ekkomi kindercoaching
Websites:

Meer tips van Matty »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.