Tip over verbondenheid met Materie

Sinterklaas – snoepgoed om mee te spelen

door Patricia Ritsema van Eck

Pepernoten, speculaaspoppen, chocoladeletters en taai-taai – in deze weken komen we er in om. Voordat je kinderen zich er misselijk aan eten, kunnen ze hun snoepgoed ook gebruiken om allerlei leuke spelletjes mee te spelen. Zoals het klassieke pepernotenspelletje ‘pip’ of koekhappen met taai-taai…

Speel op pakjesavond ‘pip’ of ‘taai-taai happen’

Zo speel je Pip:

Eén persoon gaat de kamer uit. Op het bord (of dienblad) worden 10 tot 15 pepernoten gelegd. De anderen wijzen hiervan één pepernoot aan: de ‘pip’. Nu mag je weer binnenkomen en één voor één pepernootjes van het bord pakken. Zodra je die ene pepernoot aanraakt, brult de rest zo hard mogelijk ‘Pip!’ en is je beurt voorbij. Wat je gepakt hebt, mag je uiteraard opeten.
 

En zo speel je taai-taai happen:

Zorg eerst dat je dit in huis hebt:

  • evenveel taai-taai popjes als deelnemers
  • 3 meter dun touw
  • haaknaald
  • 2 blinddoeken
Voorbereiding

Duw de haaknaald door een taai-taai pop, lus het touw om de kop en trek het touw door het gat. Rijg op deze manier alle taai-taai poppen aan het touw. Doe de taai-taai slinger in een plastic zak en pak deze samen met de blinddoeken in in Sinterklaas papier. Neem de onderstaande instructies over op mooi briefpapier of herschrijf ze in dichtvorm, stop deze in een envelop, adresseer deze aan ‘Iedereen!’ en plak de envelop op het pakje.

Instructies

Een echte Piet kan blind alle soorten Sinterklaas snoepgoed herkennen. Om de beurt mogen twee Pieten testen of ze zonder te kijken kunnen ruiken waar de taai-taai is. Ze krijgen een blinddoek voor en worden even rondgedraaid. Twee hulp Pieten houden de uiteinden van de taai-taai slinger vast op een hoogte dat de taai-taai op ooghoogte van de Pieten bungelt. De Pieten proberen om een taai-taai popje van de slinger af te eten.


Meer leuke Sinterklaasspelletjes voor pakjesavond kun je vinden op www.sinterklaassurprisespel.nl.


Zin in nog meer leuke Sinterklaas tips? Je vindt ze in het archief:
www.opgroeiendinverbondenheid.nl/tag/sinterklaas/

Over de auteur van deze tip

Ik ben opgeleid tot Hart Focus trainer, wat wil zeggen dat ik opgeleid ben in technieken die je helpen je hart en je hoofd met elkaar in balans te brengen en te houden. Hierdoor heb je minder last van stress, weet je beter met verschillende emoties om te gaan, kun je helder en creatief denken en bovendien is het erg goed voor je gezondheid. Je krijgt er ook minder snel rimpels van – op lachrimpels na…

Mijn favoriete bezigheid is het creatief ontwikkelen van websites, trainingen, boeken, spellen en materialen waar je blij van wordt. Ik ben de auteur van het boek “Jij bent de sleutel tot Mijn blijde Hart” en bedenker van “Het Sinterklaas Surprisespel” waarmee je op ouderwets gezellige manier pakjesavond kunt vieren met minimale stress en maximale pret!

In december 2015 is mijn nieuwe spel Kerst met Ballen uitgekomen!

Naam: Patricia Ritsema van Eck
Zonder Streepje!
Websites:
Verbinden:

Meer tips van Patricia »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.