Tip over verbondenheid met de Natuur

Doe de laarzen aan en stap dapper door de regen

door Maril Heijen

Het is winter, bijna lente. Buiten is het guur en nat. De aarde is een modderpoel. We maken het binnen warm en gezellig. We gaan pas weer naar buiten als de winterzon aan de horizon verschijnt. Dan wandelen we langs het strand of gaan we naar een bos. Niks mis mee zolang het zonnetje af en toe verschijnt.  Maar er zijn ook de lange dagen achter elkaar dat het regent en waait en dat er geen hond op straat te zien is. Net dan is het spannend en uitdagend om naar buiten te gaan.

Doe de laarzen aan en stap dapper door de regen!

En het is gezond! Kinderen die te weinig naar buiten gaan, worden sneller ziek. Ze bouwen te weinig weerstand op. Een sterk immuunsysteem krijg je pas als je door weer en wind durft te gaan. Je lichaam en je geest worden er sterker van.

Onze kinderen zitten heel wat uren van een dag op een stoel. Op school moeten ze heel lang stil zitten. En thuis kruipen heel wat kinderen het liefst achter de tv of de computer. Meestal zijn ze op die momenten stil maar daarna volgt er vaak een explosie van energie. Ze moeten zich immers ergens ontladen.

Neem ze dan mee naar buiten. Trek de laarzen aan en stap flink door de plassen. Struin door de velden en de bossen als die in jouw omgeving zijn. Maak vooral veel plezier samen. En als jullie dan uitgespeeld zijn en het nat en koud gekregen hebben, is het heerlijk om thuis te komen. Dan pas wordt de behaaglijkheid en de warmte van het huis volledig ervaren.

Over de auteur van deze tip

Ik heb een lange ervaring in het begeleiden van kinderen in het onderwijs. Daarnaast help ik graag kinderen en hun ouders die zich willen ontwikkelen in hun groeiproces. Ik werk vanuit mijn hart en zeg zonder voorwaarden JA tegen dat wat er is bij kind en ouders.

Op mijn website zie je welke activiteiten met kinderen en ouders ik in mijn atelier doe…

Naam: Maril Heijen
Website:

Meer tips van Maril »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()