Tip over verbondenheid met de Natuur

Weten je kinderen nog waar voedsel vandaan komt?

door Maril Heijen

In  ons moderne leven zijn de accenten verschoven naar snel en gemakkelijk. We moeten als ouders heel erg veel: een huishouden leiden, kinderen opvoeden en buiten de deur werken. Dan is het logisch dat we  minder aandacht voor bijvoorbeeld voeding hebben. We kopen bij voorkeur kant en klaar producten.

De kinderen weten straks niet meer waar het voedsel vandaan komt. Nou lijkt dit op zich geen ramp. Het probleem dat kan ontstaan, is dat de kinderen zich niet meer verbonden gaan voelen met de aarde. Is dat erg? Ja! We leven tenslotte op de planeet aarde. Als die verbinding er niet meer is, krijgen kinderen psychische of lichamelijke problemen. Onderzoekers weten inmiddels dat AD(H)D onder andere ontstaat als kinderen te weinig verbinding met de natuur beleven.

Mijn tip is heel eenvoudig en toch zo belangrijk…

Maak samen met de kinderen eenvoudige gerechten klaar.

Kook deze week eens zelf de appelmoes, laat hen eens zelf frieten snijden en maak samen met hen een heerlijke warme soep. Bak er een lekker brood bij en je zult een gezellige sfeer in huis krijgen.

Wist je dat het gedrag van kinderen al een beetje verandert als ze 3 weken gezond eten? Gevoelige kinderen hebben meer last van de E -stoffen die in ons voedsel zitten. Ze worden sneller moe of juist drukker dan een ander kind. Hun lichamen geven signalen om het leven en dat wat we erin stoppen zo puur mogelijk te houden.Je kunt hen daarbij helpen door hen weer vertrouwd te maken met eenvoudig en eerlijk voedsel.

Over de auteur van deze tip

Ik heb een lange ervaring in het begeleiden van kinderen in het onderwijs. Daarnaast help ik graag kinderen en hun ouders die zich willen ontwikkelen in hun groeiproces. Ik werk vanuit mijn hart en zeg zonder voorwaarden JA tegen dat wat er is bij kind en ouders.

Op mijn website zie je welke activiteiten met kinderen en ouders ik in mijn atelier doe…

Naam: Maril Heijen
Website:

Meer tips van Maril »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.