Tip over verbondenheid met de Ander

Verbindingsbal

door Wilma van der Wielen

Met de ouder/kinderochtend beginnen we vaak in een kring, zittend op de grond.

Verbindingsbal is een leuk en eenvoudig spel om te spelen als kennismaking- en verbindingsspel.

Nadat we een deelronde hebben gedaan waarin ieder zijn of haar naam zegt, rollen we de bal naar een ander waarbij je je eigen naam zegt en de naam van degene waar je de bal naar toe rolt.

Voorbeeld: Mijn naam is Bart en ik rol de bal naar Wilma.

Op deze manier is in een groep waar je elkaar niet zo goed kent het ijs snel gebroken en je leert elkaars naam. Iedereen is in het hier en nu omdat men moet opletten, je kunt immers elk moment de bal naar je toe krijgen.

Je kunt gedurende dit spel het tempo wat verhogen om het spelelement te versterken.

Ook kun je een kennismakingsronde doen met een sjamanendrum. Doe er wat rijstkorrels of mungbonen in en je krijgt een erg mooi zeegeluid. Je kunt de drum doorgeven met het zeegeluid en een ieder in de kring vragen een intentie te willen uitspreken die ze willen laten stromen. We hebben het met de ouderkind-ochtend gedaan en zowel ouders en kinderen waren aanwezig en genoten van het zeegeluid.

Over de auteur van deze tip

Ik ben Wilma van der Wielen en 43 jaar. Ik woon samen met Bart en we hebben in 2003 een prachtig kind Naomi mogen ontvangen. Ook onze drie kippen en hond Ayla en poes Mitzi horen bij ons samenzijn.
Mijn rode draad in het leven is mezelf herinneren. Contact vanuit mijn innerlijke bron en mezelf hierin laten leiden. Door de geboorte van Naomi ben ik meer en meer thuisgekomen in mezelf. Ik heb een kinderboekje geschreven over watertraantjes. Door mijn ervaring met Naomi werd ik wakker in hoe belangrijk het is alle emoties te erkennen en er te laten zijn. Wat zeker niet altijd gemakkelijk is. Oude patronen loslaten om het nieuwe in mezelf toe te laten. Ik geef thuis voetreflexmassage en een keer per week geef ik kundalinitraining. Dit is een ontwaken in jezelf waar we met een klein groepje de chakra`s doorwerken en vooral ervaren doormiddel van yoga, dans, mantra zingen, tekenen etc etc. Door vele ervaringen volg ik mijn hart iedere week weer. De maanenergie ondersteunt me er erg in en ook de gevoeldswereld van de paarden. Ik heb bij Terra Natura weekenden communiceren met paarden gevolgd.
Rij nu vaak in de bossen op de ijslanders en krijg les hierin. Doe in de manege grondwerk en begeleidt angstige kinderen\volwassen met paarden. Zo geraakt door deze krachtige dieren die me spiegelen in waar ik sta. Elke keer weer een reis waar ik nog zoveel in te groeien heb. Op mijn website kun je verder mijn schilderijen bezichtigen. Dit is in het kort mijn verhaal.

Namastè
Sat Nam

Beauty Wilma

Naam: Wilma van der Wielen
Website:

Meer tips van Wilma »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.