Tip over verbondenheid met de Natuur

Heerlijk Herfst: soepie!

door Alberthe Papma

De herfst is nu toch ├ęcht in aantocht. Prachtig verkleurende bladeren, spinnenwebben in de tuin. Harde wind en striemende regen…. Herfsttijd is ook oogsttijd. En dus tijd voor soep! Een mooie gelegenheid om je weer te verbinden met de herkomst van het voedsel op je bord. En met degene die hiervoor het land heeft bewerkt, heeft gezaaid, verzorgd en geoogst.

Kijk eerst eens wat je samen in eigen (moes)tuin bij elkaar kunt scharrelen.

Een mooie dikke ui misschien of nog wat verse kruiden. Nog meer ingredi├źnten nodig? Fiets samen naar een boer of tuinder in de buurt met verkoop aan huis. Hij of zij zal je graag alles vertellen over de producten die worden geteeld. Soms mag je ook zelf plukken en oogsten. Laat vooral je kind zelf kiezen uit alle overvloed.

Weer thuis: samen hakken, snijden, raspen, roeren… Let eens goed op vorm en kleur van de verschillende groenten. Geniet van de rijke geur die zich begint te verspreiden door de keuken. Mmm… Dek samen de tafel met mooie kommen, servetten, een bloemetje of een kaars.

Sta voor je de eerste hap neemt, nog even bewust stil bij de weg die dit voedsel heeft afgelegd van de grond tot je mond. Het geschenk van de aarde, de zon, de regen. Het werk van de boer(in) die gezorgd heeft voor de groenten die jullie hebben uitgekozen. En de liefde en aandacht die jullie schonken aan het samen bereiden van deze soep.
Wedden dat jullie soep heerlijk is? Eet smakelijk!

Over de auteur van deze tip

Vanuit mijn interesse voor duurzaam leven, spiritualiteit en belevend leren met kinderen heb ik in 2008 KinderYoga Aventurijn opgericht. Ik geef wekelijks kinderyogalessen en verzorg ook creatieve yogaworkshops, cursussen yoga voor tieners en individuele (therapeutische) yogabegeleiding voor kinderen met een hulpvraag of kinderen die (nog) niet toe zijn aan yoga in een groep. Met yoga leren kinderen spelenderwijs meer over zichzelf, hun relatie met anderen en over onze diepe verbondenheid met de aarde. Daarnaast ben ik ook kindercoach. De natuur en de wisseling van de seizoenen zijn hierbij voor mij belangrijke inspiratiebron.
KinderYoga Aventurijn maakt sinds 2012 deel uit van mijn bedrijf Zin in Groen. Ik zet me in voor duurzaamheid; natuur, gezondheid en zingeving; en ‘groen opgroeien’.

Naam: Alberthe Papma
Zin in Groen - KinderYoga Aventurijn
Websites:

Meer tips van Alberthe »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()